• 瀏覽: 289,134
  • 回覆: 2,406
  • 追帖: 3
本主題由 4仔太郎 於 2021-9-28 12:42 AM 關閉
有人知道嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 山邊肥肥鞋抽 於 2020-12-19 12:23 PM 發表

多謝師兄,度下先~
唔係成日睇Mytv或YouTube,180日平均1個月16.6GB,上網睇新聞/WhatsApp應該夠用。

就算用VPN我都叫朋友買一張帶返大陸做後備(香港用都得),始終VPN唔知幾時會封,漫遊數據卡穏陣過VPN。(除非收唔到訊號)

有沒有人可以幫手問問酒店或防疫人員,能否去深圳酒店隔離數天不出外面然後直接過關回港。去深圳的目的只是要出關,入關紀錄。謝謝。

引用:
原帖由 hkmatchman 於 2020-12-23 02:58 PM 發表

有沒有人可以幫手問問酒店或防疫人員,能否去深圳酒店隔離數天不出外面然後直接過關回港。去深圳的目的只是要出關,入關紀錄。謝謝。
去灣仔入境事務處申請延期就得啦,唔使出關

引用:
原帖由 chauli1979 於 2020-12-23 03:45 PM 發表

去灣仔入境事務處申請延期就得啦,唔使出關
問題係我親人要一個內地入境記錄,要用另一種簽證方法入境。簡單d就係單程証申請要過一過關。

在國內的師兄最近情況如何?深圳酒店爆嗎?還可以居家隔離嗎?🙏🙏

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ktam 於 2020-12-24 10:55 PM 發表

在國內的師兄最近情況如何?深圳酒店爆嗎?還可以居家隔離嗎?🙏🙏
酒店目前還ok,深圳灣口岸入關的基本都是在深圳的酒店隔離,酒店隔離滿7天後可以申請居家隔離,但是大陸的居家隔離跟香港不一樣,家裡必須是沒有人住,如果家裡有人住就必須跟你一起隔離,所以我都選擇在酒店隔離14天,免得連累家人一起隔離

引用:
原帖由 jos899 於 2020-12-26 12:55 AM 發表

酒店目前還ok,深圳灣口岸入關的基本都是在深圳的酒店隔離,酒店隔離滿7天後可以申請居家隔離,但是大陸的居家隔離跟香港不一樣,家裡必須是沒有人住,如果家裡有人住就必須跟你一起隔離,所以我都選擇在酒店隔離14天,免得連累家人一起隔離
今天家裡人隔離最後一天做核酸檢測時,防疫人員說由於現在太多人從香港過來,沒時間處理家居隔離的人,所以現在起暫停家居隔離的申請,“所有人”都要再酒店隔離14天。不知是否屬實。

我從香港到珠海現在已經收緊了要隔離21天

引用:
原帖由 深圳港農 於 2020-12-26 02:38 PM 發表

今天家裡人隔離最後一天做核酸檢測時,防疫人員說由於現在太多人從香港過來,沒時間處理家居隔離的人,所以現在起暫停家居隔離的申請,“所有人”都要再酒店隔離14天。不知是否屬實。
是的

有朋友話大陸好快公佈14+7,但未能確定,待證實,如各位師兄收到風請通知!

最新消息,是14天酒店+7天家居

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2020-12-26 08:17 PM 發表

最新消息,是14天酒店+7天家居
source please

引用:
原帖由 春天消失的冬季 於 2020-12-26 09:12 PM 發表

source please
內地官員

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]