• 瀏覽: 1,301
  • 回覆: 12

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210927/bkn-20210927090130126-0927_00882_001.html

阿仙奴喺「北倫敦打吡」主場以3比1擊敗熱刺,觀眾席上出現2位大人物,就係球隊名宿亨利及瑞典互聯網大亨埃克,兩人坐埋一齊密斟,英國傳媒推測埃克仍然未死心,可能再次提出收購阿仙奴。

瑞典音樂網站Spotify創辦人兼行政總裁埃克一直都係「廠迷」,佢曾於今年4月喺社交網揚言,願意入主阿仙奴,英國傳媒指佢打算斥資20億鎊收購阿仙奴,並邀請3位阿仙奴經典名宿柏金、韋拉、亨利加盟,擔任球會管理層,其後阿仙奴班主高安基稱無意賣盤,令事件不了了之。

不過,亨利同埃克今次一齊入場睇「北倫敦打吡」,再次令人猜測佢哋仍然未放棄入主兵工廠。亨利早前亦公布表示埃克係死忠阿仙奴球迷,希望為球迷注入「兵工廠傳統DNA」,重建昔日王朝。

值得一提,奧巴美揚今場入波之後,做出亨利招牌慶祝動作,似乎好歡迎佢重返阿仙奴。

當天20億不賣,今天可能要30億才賣。如果真的能收購,英超就變了五霸爭四席歐聯位置,一定會更刺激。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選
亨利唔係返巴塞做助教咩?

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-27 09:51 AM 發表

亨利陪客觀看阿仙奴賽事

阿要油王打救先有轉機。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-27 09:51 AM 發表

巴塞莫財,有冇糧出都成問題。

亨利:所有球員都在美斯陰影之下

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-27 04:12 PM 發表

阿要油王打救先有轉機。
油王打救就可以爭冠奪前四,車仔和曼城仍然頂得住…最危險就是利物浦、曼聯。

引用:
原帖由 phmo 於 2021-9-27 04:15 PM 發表

巴塞莫財,有冇糧出都成問題。
一季分24期出糧。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-27 04:34 PM 發表

油王打救就可以爭冠奪前四,車仔和曼城仍然頂得住…最危險就是利物浦、曼聯。
雙紅是老牌子在英國打滾幾十年,累積左好多資深球迷,唔屬於暴發戶球隊,應該頂到的

引用:
原帖由 汽車維修員1號 於 2021-9-27 04:42 PM 發表

雙紅是老牌子在英國打滾幾十年,累積左好多資深球迷,唔屬於暴發戶球隊,應該頂到的
兵工廠引入新老板,前四必入,曼城車仔背後有大老板,也可入前四,紅軍曼聯只能爭最後一席位,除非前三失準,否則最後一席非紅即曼(兩隊老板無意大手筆買人)。

有錢人嘅玩具

現場亨利右手邊都係名人,不過唔記得咩名

亨利在今場打吡戰後接受天空體育訪問,透露收購一事目前未有回音:「現時仍未有回音,相信要等到雙方溝通一段漫長時間。上次回答相關問題已經是五月,要等到何時仍然未知道,但我們肯定一直在等。」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]