• 瀏覽: 27,671
  • 回覆: 223
  • 追帖: 4
見盡上唔到位的中年人被炒
被逼做返下欄野

勝者為皇

我都係其中一個. 好彩唔使捱貴租唔使供樓

見得太多, 40歲以後好易比人炒, 特別係高人工,

所以人到30時,真係要諗吓份工係咪自己真心鐘意,否則快走。

staycation
我試過兩次~

引用:
原帖由 anson2004 於 2021-9-27 09:52 AM 發表

被逼做返下欄野
所以需要進修

40幾歲 應該退休 享受人生

我識好多有錢人 好on9 做到死 冇享受過
之後d錢 比曬仔女花光 食好住好著好 ⋯⋯
世界太多污染 同疾病  可以早點退休就退休
享受生活 慢活人生 咁先係叻人

任何事物都係三角形上,大多數人係下層,只有少部份人係三角尖位,上上落落又何必咁計較。

大部份打工仔增值自己係強項,可惜學歷扁值得仲快過錢。懂享受,試新野奢侈野中晒商人陷阱。
咁於一世為奴。
不善理財係死症,視保險為保障,保險公司唔略你略邊個。
唔想到老一場空,要明白理財重要性,被動收入先係你最大保障,有個有錢老竇另計。

個個都係老闆,員工全部外勞,心滿意足嗎?

引用:
原帖由 病態賭徙 於 2021-9-28 06:27 AM 發表

大部份打工仔增值自己係強項,可惜學歷扁值得仲快過錢。懂享受,試新野奢侈野中晒商人陷阱。
咁於一世為奴。
不善理財係死症,視保險為保障,保險公司唔略你略邊個。
唔想到老一場空,要明白理財重要性,被動收入先係你最大保障,有個有錢老竇另計。
説得非常正確,尤其是保險

引用:
原帖由 anson2004 於 2021-9-27 09:52 AM 發表

被逼做返下欄野
咁會點架?🥺🥺🥺

引用:

被逼做返下欄野
見盡上唔到位的中年人被炒,  炒人者給下代敗家,  

總比眼見67歲大嬸朝9晚8, 被老細當奴狂散,  仍不起身, 自己作賤人.

引用:

被逼做返下欄野
如果做左25年

等老細炒人  博大筆錢    低能

提示:支持鍵盤翻頁左 右