• 瀏覽: 10,594
  • 回覆: 123
  • 追帖: 1
現年68歲的曾志偉於今年1月重返無綫並擔任副總經理兼行政委員會特別顧問,全面負責綜藝及資訊娛樂節目板塊,上任短短八個月,今日(27日)獲委任為總經理(節目內容營運)。

TVB今日發放新聞稿宣布曾志偉升職的消息,新聞稿內容如下:
曾志偉先生獲委任為總經理(節目內容營運),新任命即時生效。曾志偉先生自今年一月重新加入無綫電視以來,通過擴大節目內容的多樣化,以及加強與香港娛樂業界的合作,為本台的非戲劇內容節目重新注入活力,創造多個「熱門話題節目」,成功贏取觀眾及客戶的信心與讚賞。曾先生升任總經理(節目內容營運)後,將全面負責無綫電視的主要內容營運,包括各類內容 (綜藝、合拍劇、音樂)的製作,以及節目採購及策劃。 集團相信,憑藉曾先生的豐富經驗,無綫電視在內容創作的核心競爭力將繼續強化。曾先生將向行政委員會彙報。

蕭世和先生獲委任為總經理(商務營運),並將於二零二一年十月四日履新。蕭先生是 一位擁有超過三十年經驗的資深傳媒人,曾在多間知名報業機構擔任高層管理人員職位, 業績斐然。在加入無綫電視之前,他擔任星島新聞集團有限公司行政總裁和集團發行人。 在新職位上,蕭先生將全面負責無綫電視的市場及商務營運管理,推動提高無綫電視跨 平台的協同效應和效率,並指導公司內外的企業傳訊活動,以及制定集團的整體品牌策 略及定位。蕭先生將向行政委員會彙報。

本集團深信,隨著新領導層的任命安排,無綫電視將更有效率地執行正在進行的重組工 作,並讓無綫電視的業務重拾增長軌跡。

https://www.hk01.com/即時娛樂/681636

唔知上任之後又會有咩新節目呢?

熱賣及精選
一年都未夠就升

引用:
原帖由 家中小富豪 於 2021-9-27 03:20 PM 發表

一年都未夠就升
有能者居之

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-9-27 03:16 PM 發表

現年68歲的曾志偉於今年1月重返無綫並擔任副總經理兼行政委員會特別顧問,全面負責綜藝及資訊娛樂節目板塊,上任短短八個月,今日(27日)獲委任為總經理(節目內容營運)。

TVB今日發放新聞稿宣布曾志偉升職的消息,新聞稿內容如下:
曾志偉先生獲委任為總經理(節目內容營運),新任命即時生效。曾志偉先生自今年一月重新加入無綫電視以來,通過擴大節目內容的多樣化,以及加強與香港娛樂業界的合作,為本台的 ...
多得志偉哥回來同各大唱片公司破冰聲夢搞得有聲有色,多位當紅歌手做導師,gigi係彎區升明月,10幾億人睇嘅節目,仲有得同校長合唱而Chantel國民初戀更係大受歡迎港姐大改革真人show,決賽更有歌神張學友做嘉賓又係志偉哥功勞好聲好氣,思家大戰,煮戰,代溝關注組全部都係新野,期待更多創新節目,等啲人唔好再話TVB乜都食老本,老人台

綜藝部份系比以前更有活力,再改下劇集就更好,馬神幾十歲都仲系主角就要改啦,比D機會新人啦。幾十歲仲要辦可愛真系唔掂。仲有個車乜乜

死快D, 都好,慣性收視被打破, 有番競爭, 有望將來嘅節目會做好D, 觀眾有眼福

可想而知大台真人才凋零了;升總經理最辛苦應該是派給他的秘書,中西文件,各類文書閱讀,要秘書一腳踢了.

可以管埋戲劇組, 應該會有新氣象.

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-27 03:35 PM 發表

綜藝部份系比以前更有活力,再改下劇集就更好,馬神幾十歲都仲系主角就要改啦,比D機會新人啦。幾十歲仲要辦可愛真系唔掂。仲有個車乜乜
我家無難事真係頂唔順,但係我覺得綜藝都幾好睇
特別係星期一至三同四五既10點半節目唔同呢樣野我覺得都幾特別

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-9-27 03:36 PM 發表

死快D, 都好,慣性收視被打破, 有番競爭, 有望將來嘅節目會做好D, 觀眾有眼福
妖台都有慣性低收視,根本就冇競爭可言

只係因為多咗好多睇電視,睇電影嘅平台,觀眾唔會再坐定定喺電視面前追港劇,而唔係因為妖台有能力令TVB收視下跌呀,明冇!!

宜家未通關,通到關就會睇到成果,無線呢2年都係封咗關先要蝕錢

好事

引用:
原帖由 彼德c 於 2021-9-27 03:42 PM 發表

妖台都有慣性低收視,根本就冇競爭可言

只係因為多咗好多睇電視,睇電影嘅平台,觀眾唔會再坐定定喺電視面前追港劇,而唔係因為妖台有能力令TVB收視下跌呀,明冇!!
乜香港而家剩係剩番兩個電視台咩?

https://www.hk01.com/即時體育/661506/東京奧運-香港三大電視台鬥法-開電視贏評述viutv兩方面遭劣評

更多囡囡食,頂唔頂得順呀........................

領導估計系睇見了佢嘅優點才能任用佢

主題標籤 #曾志偉
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]