• 瀏覽: 6,054
  • 回覆: 39
本主題由 4仔太郎 於 2021-9-29 09:39 AM 下沉
英格蘭超級聯賽2021/09/28 03:00
水晶宮VS
白禮頓

白禮頓上季搵嚟主帥樸達接手,希望一改以往高Q大棍嘅英式風格,呢位曾外流瑞典執教嘅教頭,上任後致力打造搓傳踢法,由後場開始利用地面組織進攻,但畢竟要李維士鄧克、丹般恩等「大隻佬」轉型唔容易,而前線嘅馬奧比、韋碧克把握力麻麻,令上季經常得勢不得分,好彩總算護級成功。

經過一季磨合後,「海鷗」無論控制節奏及臨門一腳,都有明顯改善,搓傳組織更加暢順,開咧5仗聯賽取得4勝1負,包括上輪以2比1擊敗李斯特城,絕非僥倖,前鋒馬奧比已累積3個入球,腳風幾順,食住個勢贏埋唔奇。

水晶宮今季改由阿仙奴名宿韋拉領軍,佢希望將一套壓迫戰術注入球隊,不過將帥合作仍有待磨合,上仗作客淨吞利物浦3蛋後,開季5仗僅得1勝,表現一般,而且攻力有限,開咧5仗聯賽只入5球,其中3粒係來自大勝熱刺之役,而王牌韋費特沙夏呢5仗入得1球,就算今仗有主場之利,亦冇贏波把握。

最近對賽結果

白禮頓1:2水晶宮

水晶宮1:1白禮頓

白禮頓0:1水晶宮

水晶宮1:1白禮頓

作客的白禮頓,二次作客也能逼和水晶宮,今季攻守改善不少,有權熱食升榜首。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選

搶「宮」神奇之旅 白禮頓衝榜首

白禮頓成為英超開季奇兵,周一賽前以五戰十二分排第六,陣中首席射手馬奧比獨取三球無疑是功臣之一。這位廿五歲前鋒身處英格蘭頂級聯賽第三季,其領隊樸達揚言愛將仍不斷進化,今晚聯賽作客攻不銳、守不穩的水晶宮,有力乘利物浦周六失分,爭勝一躍跳升榜首。

支持

A23打吡

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-9-27 10:30 PM 發表

A23打吡
登克誓為球迷贏A23打吡

白禮頓隊長登克高呼,要於周六英超的A23打吡擊敗水晶宮,把3分送予球迷。

白禮頓跟來自倫敦南部的水晶宮,僅相距一條A23路,所以自70年代末期開始成為宿敵。登克(Lewis Dunk)說:「這是一場我們希望勝出的比賽,根本毋須多說甚麼。」 「上季我們雙殺他們,太好了。去年12月我們作客未能擊敗他們,大家都很沮喪;因為我們主宰了整場比賽,為那3分付出得更多。希望今場美國運通社區球場有十足氣氛,鼓舞球隊為球迷拿下3分。」登克補充。 首循環,白禮頓作客賽和水晶宮1:1,新兵翼鋒托沙、射手慕比、中場梅爾、守將韋士打首嚐打吡滋味。登克認為:「球迷說這是球季最重要的兩場比賽,作為球員我們要踢出激情。」

有機👍

引用:
原帖由 av4jpn 於 2021-9-27 11:05 PM 發表

有機👍
水晶宮主場夠硬,看看白禮頓如何爆宮。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-27 08:22 PM 發表

英格蘭超級聯賽2021/09/28 03:00
https://sports.now.com/revamp/images/team/3786_100.png水晶宮VShttps://sports.now.com/revamp/images/team/5105_100.png白禮頓

白禮頓上季搵嚟主帥樸達接手,希望一改以往高Q大棍嘅英式風格,呢位曾外流瑞典執教嘅教頭,上任後致力打造搓傳踢法, ...
支持

如果.....

白都有機,水晶宮個個都獨行俠,唔打組織,所以好飄忽,白禮頓可以睇高一線!

原來拉蘭拿同韋碧克響白禮頓...

水晶宮加油

臨完上半場加拉加搏到12碼,由沙夏射入,HT 1:0

引用:
原帖由 anish01 於 2021-9-28 03:57 AM 發表

臨完上半場加拉加搏到12碼,由沙夏射入,HT 1:0
唔使博,11號仔明送嘅個12碼……

可惜白記作客和咗水記
積分13
得失球為+3
依然排名第6
暫時未能佔領榜首位置

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]