• 瀏覽: 67,971
  • 回覆: 280
  • 追帖: 8
+30
本主題由 呆頭鳥 於 2022-5-1 12:16 合併
引用:
原帖由 Lamborghini-SV 於 2021-10-4 09:22 PM 發表
我想問今日係社區做完核酸個職員話要拎住彩色報告先過得關? (黑白得唔得, 屋企得黑白打印)
我4月份過關果陣好似都係show電話cap圖都比過定而家改左例?
利申: 聽日過深圳灣口岸
你小心啲 依家深圳灣見咗報話海關玩中港司機
唔知玩唔玩嘢
你可以去社區檢測中心攞彩色報告 免費的

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-10-4 10:10 PM 發表

你小心啲 依家深圳灣見咗報話海關玩中港司機
唔知玩唔玩嘢
你可以去社區檢測中心攞彩色報告 免費的
收到

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-10-4 10:05 PM 發表

今朝突然出現左一單疑似個案,原本中午恢復的免隔離通關緊急煞停左,又再開展全民檢測,咁搞法都好煩
下個月想北上既機會好渺茫😭

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-10-4 11:32 PM 發表

下個月想北上既機會好渺茫😭
唔系渺茫,系無可能,如果祖國唔改變防疫政策,正常通關只會遙遙無期

報告下今日深圳灣過關情況,3點到口岸過關用時二個鐘包括做核酸檢測。5點開始等車。記住一定一定要打報告先好過關。

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-10-5 08:02 AM 發表

唔系渺茫,系無可能,如果祖國唔改變防疫政策,正常通關只會遙遙無期
我原本想過澳門隔離再返大陸,而家要取消了,21日怕怕

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-10-5 07:37 PM 發表

我原本想過澳門隔離再返大陸,而家要取消了,21日怕怕
宜家只能經深圳

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-10-5 08:08 PM 發表

宜家只能經深圳
想問仲可唔可以經珠海返大陸?

引用:
原帖由 明日世界 於 2021-10-6 10:56 PM 發表

想問仲可唔可以經珠海返大陸?
可以

請教師兄
被困酒店21天

如何購買水果。。
吾該!

引用:
原帖由 tony456 於 2021-10-12 05:18 PM 發表
請教師兄
被困酒店21天

如何購買水果。。
吾該!
試下美團,但要睇你酒店叫唔叫得外賣

謝謝

我由珠誨入境。因工作需要,買定2張數據咭,100GB左右。國內用的三腳插頭,詵衣粉。

各位師兄師姐,想請教一下,我要返大陸攪老婆單程證,所以必須回去,想問下酒店同離開酒店呢2個問題
第1,酒店係無得揀,但想請問一下關員係唔係會問你住深圳邊區的?我老婆說的
第2,因為我要返汕尾的,我隔離完14天,係唔係就可以坐高鐵返去?因為信息好混亂,都唔知係點,唔該大家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]