• 瀏覽: 70,228
  • 回覆: 281
  • 追帖: 8
+30
本主題由 呆頭鳥 於 2022-5-1 12:16 合併
而家返大陸隔離,目的地清遠,是否要在深圳隔離21天才能離開?定係14+7,7天回目的地隔離?

引用:
原帖由 cdr888 於 2021-10-19 09:39 AM 發表
而家返大陸隔離,目的地清遠,是否要在深圳隔離21天才能離開?定係14+7,7天回目的地隔離?
我老婆話14天深圳酒店,7日目的地點家居,不過如果目的地點小區唔肯比你家居隔離,就有機會要21日酒店,唔知真定假啦

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-10-21 08:25 PM 發表

而家係咪先去澳門隔14日就可以自行過珠海唔使再隔7日?
14日 澳康碼變咗綠碼之後 有48小時核酸陰性就可以通關
香港人最好拱北同橫琴過 轉番粵康綠碼 就無加7天居家 靑茂好似香港人唔過得

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-10-21 08:25 PM 發表

而家係咪先去澳門隔14日就可以自行過珠海唔使再隔7日?

玩完了 畀灣區波屎玩串咗 拍片澳門隔離返大陸 依家加7日監

想問吓過關填表係咪一定要提供內地聯絡人

死都唔肯用健康碼 🤣仲要人哋就你 妙想天開 連去澳門免7日都要你哋坐埋7日監先放出人入嚟
四眼婆都唔駛連任 得罪咗咁多人

完全唔打疫苗.可以直接隔離嗎

引用:
原帖由 水ee 於 2021-10-23 03:37 PM 發表
完全唔打疫苗.可以直接隔離嗎
無打疫苗都得
你去大陸邊度?唔同地區防疫要求都唔同

因工作要番深圳,要隔離14+7,想請問有無人知道第15至21日期間,能否用回港易番黎香港?

引用:
原帖由 呂權 於 2021-10-25 01:14 PM 發表
因工作要番深圳,要隔離14+7,想請問有無人知道第15至21日期間,能否用回港易番黎香港?
梗係唔得啦, 回港易講明要係大陸14日,但唔包括果14日強制檢疫期!換言之, 想回港免隔離,起碼要第29日先返得

引用:
原帖由 殘廁浪漫的腳毛 於 2021-10-25 03:18 PM 發表

梗係唔得啦, 回港易講明要係大陸14日,但唔包括果14日強制檢疫期!換言之, 想回港免隔離,起碼要第29日先返得
ching 請問用回港易就一定要係大陸逗留14日以上嗎?

如果係真就幾麻煩, 因為起碼要五個禮拜先返到香港(3星期檢疫+2星期逗留)

引用:
原帖由 rawong 於 2021-10-25 04:04 PM 發表

ching 請問用回港易就一定要係大陸逗留14日以上嗎?

如果係真就幾麻煩, 因為起碼要五個禮拜先返到香港(3星期檢疫+2星期逗留)
係呀!回港易個網係咁講。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]