• 瀏覽: 70,235
  • 回覆: 281
  • 追帖: 8
+30
本主題由 呆頭鳥 於 2022-5-1 12:16 合併
請問最近有冇c兄c姐返上海隔離呢?兩夫妻返去可以同房嗎?

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-11-2 03:41 PM 發表
請問最近有冇c兄c姐返上海隔離呢?兩夫妻返去可以同房嗎?
夫妻當然可以同房,記得帶結婚證
上海隔離地址最好寫靜安區,90%都會派智選假日/上海賓館(300-400蚊)
唔敢講最好但起碼唔伏,間房夠大又可以外賣.

請問現在隔離14+7,後7天要係一碼通申請先知批唔批家居健康檢測,唔批的話就要係酒店21天,請問有無人知具體情況要點做?

引用:
原帖由 呂權 於 2021-11-3 12:17 AM 發表
請問現在隔離14+7,後7天要係一碼通申請先知批唔批家居健康檢測,唔批的話就要係酒店21天,請問有無人知具體情況要點做?
依家唔係7+7+7咩

派到東莞高明的酒店。

第一天晚餐

可以自己點美團?

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-11-3 07:40 PM 發表
派到東莞高明的酒店。

第一天晚餐
飯菜都唔錯,點解無啤酒?

都好豐富

我隔離完14,現在家中7天隔離 , 你仲好過我珠海維也納隔離D伙食, 維也納送垃圾水果,10元質數的飯盒
加油啊! 回想我14日真係難過...

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021/11/3 20:37 發表

飯菜都唔錯,點解無啤酒?
家人不喝啤酒的

引用:
原帖由 01065r 於 2021/11/3 21:13 發表
我隔離完14,現在家中7天隔離 , 你仲好過我珠海維也納隔離D伙食, 維也納送垃圾水果,10元質數的飯盒
加油啊! 回想我14日真係難過...
我家人上年住過維記。
他跟政府安排的用膳很ok呀。 很豐富呀。 不要以為自己叫外賣就好過政府安排的。

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-11-3 07:40 PM 發表
派到東莞高明的酒店。

第一天晚餐
呢D晚餐,唔洗隔離都可以食到喎,只要身處東莞高明,不過我身在香港,多謝你家人的伙食分享。

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2021-11-2 07:24 PM 發表

夫妻當然可以同房,記得帶結婚證
上海隔離地址最好寫靜安區,90%都會派智選假日/上海賓館(300-400蚊)
唔敢講最好但起碼唔伏,間房夠大又可以外賣.
請問已是否包三餐?有WiFi 嗎?

想問下14日後,7天留上海可以去玩嗎?主題樂園那些去得嗎?周邊地方可以去嗎?

引用:
原帖由 呂權 於 2021-11-3 12:17 AM 發表
後7天是觀察期, 不需要強制隔離,
官方建議沒事就留在居所, 期間健康碼是黃碼, 商場地鐵巴士都唔入得, 若能安排到有車接送就無問題.
滿7天做多次核酸, 無事就轉綠碼正常生活.

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-11-4 01:16 AM 發表

請問已是否包三餐?有WiFi 嗎?

想問下14日後,7天留上海可以去玩嗎?主題樂園那些去得嗎?周邊地方可以去嗎?
計埋三餐預多80-100, 自己叫外賣也是差不多這個價.
有WIFI

14天之後的7天是觀察期, 健康碼是黃碼, 商場地鐵巴士都唔入得, 主題樂園唔得.
7天期滿做多次核酸無事, 就轉綠碼正常生活.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]