• 瀏覽: 67,968
  • 回覆: 280
  • 追帖: 8
+30
本主題由 呆頭鳥 於 2022-5-1 12:16 合併
因應疫情關係,版主決定開設專帖,方便集中討論
會員在此討論或查詢任何隔離 檢測的問題 要注意的情況和要準備的物品等,

但請注意下面幾點:

1.此帖只討論去中國隔離或檢測的問題,前往其他地方請往相關版區開帖。

2.不能明示回覆/提供檢測機構的聯絡方法(包括電話 網站等任何方法)。

3.不能在此招伴一齊隔離。
嚴禁於本帖吹水或討論無關的話題,違規者可被扣分甚至禁言,多謝合作。

中國版版主團隊示

隔離討論專帖 1
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30188630&extra=page=1

希望隔離討論專帖 3 不要出現, 早日免隔離通關。

希望隔離討論專帖 2不到10頁就免隔離通關

各位,

請問用政府社區檢測中心,即日會有報告嗎? 如早上9:00驗,即日18:00前會不會有報告?  過關時,要提供彩色打印報告,是嗎?

引用:
原帖由 dericklee 於 2021-9-30 12:01 AM 發表
各位,

請問用政府社區檢測中心,即日會有報告嗎? 如早上9:00驗,即日18:00前會不會有報告?  過關時,要提供彩色打印報告,是嗎?
幫襯私家就有即日 政府今日做聽日先有報告
要彩色打印 你放心過關係出報告時間起計
唔係做果日計

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-9-30 08:56 AM 發表

唔係做果日計
明白。謝謝

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-9-30 08:56 AM 發表

唔係做果日計
請教一下關于居家隔離
間屋一定係自己名?屋企人可以嗎

引用:
原帖由 Fantexi 於 2021-10-3 09:20 PM 發表

請教一下關于居家隔離
間屋一定係自己名?屋企人可以嗎
要申請 唔一定係屋主 睇佢批唔批  唔批就係酒店
完成 有YouTuber 最近上咗去 你自己睇下
https://youtu.be/hEHITEHsad8

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-10-3 10:04 PM 發表

要申請 唔一定係屋主 睇佢批唔批  唔批就係酒店
完成 有YouTuber 最近上咗去 你自己睇下
https://youtu.be/hEHITEHsad8
系咪就算唔批都只系隔離14日?尾7日都比你翻去?

引用:
原帖由 Fantexi 於 2021-10-4 07:47 AM 發表

系咪就算唔批都只系隔離14日?尾7日都比你翻去?
睇你去廣東省邊度 一般係14日酒店加7日居家隔離 如果居住地方唔批 最壞打算係21日酒店
大陸成日轉政策 你要有心埋準備
我會冒險啲去澳門隔離 14日就去邊都得 如果澳門無爆疫嘅話 今日已經開番關🤣

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-10-4 08:22 AM 發表

睇你去廣東省邊度 一般係14日酒店加7日居家隔離 如果居住地方唔批 最壞打算係21日酒店
大陸成日轉政策 你要有心埋準備
我會冒險啲去澳門隔離 14日就去邊都得 如果澳門無爆疫嘅話 今日已經開番關🤣
澳門恢復通關了,但要注射至少一針疫苗,條件比之前多左

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-10-4 08:43 AM 發表

係喎 要睇吓澳康碼 認唔認香港打疫苗針咭

我想問今日係社區做完核酸個職員話要拎住彩色報告先過得關? (黑白得唔得, 屋企得黑白打印)
我4月份過關果陣好似都係show電話cap圖都比過定而家改左例?
利申: 聽日過深圳灣口岸

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-10-4 08:43 AM 發表

澳門係咪又封左關啦

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-10-4 09:37 PM 發表

澳門係咪又封左關啦
今朝突然出現左一單疑似個案,原本中午恢復的免隔離通關緊急煞停左,又再開展全民檢測,咁搞法都好煩

主題標籤 #中國
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]