• 瀏覽: 24,908
  • 回覆: 251
  • 追帖: 6
顏色對我唔重要,賣到270半隻燒鵝亦都唔平,但啱我口味,不過有時又唔駛咁有性格。。。

附件

IMG_20210928_005719.jpg(150.57 KB)

2021-9-28 01:00 AM

IMG_20210928_005700.jpg(224.13 KB)

IMG_20210926_103447.jpg(393.98 KB)

睇完之後想同班同事落去會一會呢間黃店,順便品嚐一下美食

引用:
原帖由 粗俗的水管 於 2021-9-28 01:00 AM 發表

顏色對我唔重要,賣到270半隻燒鵝亦都唔平,但啱我口味,不過有時又唔駛咁有性格。。。
唔想做香港人就移。
唔想做食店就執粒。
又要做,又要呻,垃圾老細,垃圾食物。

痴痴地,食餐飯姐,寫咁多信念理想係門口做乜尻,我只係想搵D好野食,吾係建立什麼理佢想家園,追求什麼自由平等烏托邦🥲

放心,藍營不屑搞裝修。

最無骨氣嘅曱甴 

食個飯都要分黃藍,D人真係黐線,咁有理念咁清高,摺埋間鋪仲好啦。我唔信佢間鋪啲夥計同老細唔用八達通。

我估佢地無同政府申請消費券!
除非有,如果唔係一定無!

引用:
原帖由 michael527111 於 2021-9-28 02:14 AM 發表

食個飯都要分黃藍,D人真係黐線,咁有理念咁清高,摺埋間鋪仲好啦。我唔信佢間鋪啲夥計同老細唔用八達通。
拒絕大陸/本地材料,用外國黑毛豬/日本備長炭/法國礦泉水/自己發埋電/唔收港紙....咁就高尚喇

引用:
原帖由 自卑的hfceddie 於 2021-9-28 03:12 AM 發表

拒絕大陸/本地材料,用外國黑毛豬/日本備長炭/法國礦泉水/自己發埋電/唔收港紙....咁就高尚喇
根據現行香港法例,本港商店有否權力在交易時拒收港紙是犯法的'

引用:
原帖由 albert111hk 於 2021-9-28 03:56 AM 發表

根據現行香港法例,本港商店有否權力在交易時拒收港紙是犯法的'
扮清高有吉士嘛

引用:
原帖由 前來小小神童 於 2021-9-28 02:26 AM 發表

我估佢地無同政府申請消費券!
除非有,如果唔係一定無!
有數計吖...(2020年)香港人口748萬(包括120萬兒童),消費券計劃總登記人數超過650萬.

勁,一年前映相,一年之後先出 post ,你刀好忍得下。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右