• 瀏覽: 21,824
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
有個同事住得好近office,最近佢每逢食飯時間就好快走左去
平時我地都會有一日係一齊出去食晏放鬆下,個同事連一齊出去食都唔去都係夠鐘就走
我地開頭以為佢約左人食飯,但係今日先發現原來佢呢排食飯時間都係返屋企食
另一個女同事問佢點解要每日都突登返屋企食晏再急住返黎,個同事話因為要草定錢買生日連埋聖誕禮物比阿爸,佢阿爸睇中左隻錶佢想到時可以買到做禮物
加上佢阿媽每日晏晝都會煮野食比佢家姐個仔食所以佢可以返屋企食多餐,連晏晝飯錢都可以慳返
開頭以為係個同事純粹為左慳錢先堅持每日都返屋企食飯,點知原來佢每日咁樣做都只係為左想草多啲錢買禮物比屋企人

熱賣及精選
引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-9-28 03:24 PM 發表

有個同事住得好近office,最近佢每逢食飯時間就好快走左去
平時我地都會有一日係一齊出去食晏放鬆下,個同事連一齊出去食都唔去都係夠鐘就走
我地開頭以為佢約左人食飯,但係今日先發現原來佢呢排食飯時間都係返屋企食
另一個女同事問佢點解要每日都突登返屋企食晏再急住返黎,個同事話因為要草定錢買生日連埋聖誕禮物比阿爸,佢阿爸睇中左隻錶佢想到時可以買到做禮物
加上佢阿媽每日晏晝都會煮野食比佢家姐個仔 ...
住得近先可以咁

咁近交通費都慳d

引用:
原帖由 君A 於 2021-9-28 05:45 PM 發表

咁近交通費都慳d
聽講佢日日都係行返工

唔一齊食飯咪算囉,反正自己食一碟飯有乜好理人?

呢d好男人黎 樓主諗諗下

關你咩事 咁八做乜

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-9-28 03:24 PM 發表

加上佢阿媽每日晏晝都會煮野食比佢家姐個仔 ...
隻錶幾錢

引用:
原帖由 幸福人 於 2021-9-28 06:30 PM 發表

係囉都唔知有咩好討論,咁疫情下人哋有得喺屋企食咪好囉。

有足夠時間在屋企食lunch,當然番家食啦。可以慳錢 又可以避疫 又可以食得輕鬆自在 又可以食得健康,何樂不為?

比我住得近都行返屋企食啦 食飯時間仲要對住班西同事咩

隻錶好平,飯錢慳得幾多 

引用:
原帖由 幸福人 於 2021-9-28 06:30 PM 發表

傾下計呀嘛,平時做野唔講野口都臭

引用:
原帖由 figoson 於 2021-9-29 12:53 PM 發表

隻錶好平,飯錢慳得幾多 
都唔知佢想買咩錶喎,不過多除少補咁掛

返屋企食幾好,同屋企人關係好先得。

提示:支持鍵盤翻頁左 右