• 瀏覽: 271,989
  • 回覆: 5,236
  • 追帖: 16
本主題由 hyunjung 於 2021-11-26 10:57 AM 解除置頂
此帖子為《換命真相》劇集的集中討論帖,歡迎會員們一齊討論~

2020年,「維利大廈」突然倒塌,死傷無數。其中一以此為本的暢銷小說大賣!只因書中真實幻想交織,疑幻似虛,令讀者津津樂道。
書中主角時光(譚俊彥飾)曾為大廈檢查的工程師,因覺得塌樓事有蹺蹊,堅持調查而令其戀人張旻(鄧佩儀飾)及妹妹歐陽家純(蔣家旻飾)相繼遇害,最後時光亦被滅口。
時光醒來,竟回到塌樓意外未發生前,自己與妹妹還未相認,而張旻仍然在生的時候。上天給了時光一個重生機會,時光決定阻止所有災難發生。
時光認定師父祈耀華(鄭子誠飾)勾結發展商康永仁(林韋辰飾)出賣自己。除立志阻止「維利大廈」倒塌,為避免如原時空般連累張旻和家純,決定先不認妹妹,亦不與張旻發展情侶關係,只在暗處保護二人……

https://youtu.be/8fcV6NNo9NE

播出日期: 2021年10月18日起
播出時間: 逢星期一至五 20:30-21:30

熱賣及精選
收視毒藥譚俊彥

今年台慶劇收視會創新低

引用:
原帖由 xbtgdnyvs 於 2021-9-29 07:46 PM 發表

收視毒藥譚俊彥
王八蛋信(王浩信)先係真正嘅收視毒藥,精神病日記收視創歷史新低已經證明咗呢一點

睇故事大綱幾吸引,希望會好睇

呢套有啲期待

引用:
原帖由 xbtgdnyvs 於 2021-9-29 07:48 PM 發表

今年台慶劇收視會創新低
有幾低?有無15點?

譚仔好適合呢啲劇種,過去現在交錯,十八年後 失憶24小時 都好睇

又有阿moon,佢今年出咗幾多套劇😂😂😂

期待呢套

引用:
原帖由 叮叮123 於 2021-10-2 08:49 PM 發表

又有阿moon,佢今年出咗幾多套劇😂😂😂
又有水姐同陸秋

會唔會有當年Eu咁好睇

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2021-10-2 11:31 PM 發表

會唔會有當年Eu咁好睇
兩套劇題材確實有少少似

提示:支持鍵盤翻頁左 右