• 瀏覽: 1,433
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
想換不銹鋼廚房枱面,有無介紹?
揾左好多都唔做

熱賣及精選
引用:
原帖由 AA1357 於 2021-10-1 12:44 PM 發表

揾左好多都唔做
咩野好?太似豬肉枱。。

http://www.cleanup.hk/zh/projects_mains

有幾個實例

接縫位在住宅燒焊有難度,地盤就有條件

訂做日式廚櫃

提示: 違規內容已被屏蔽
劏屍枱。

引用:
原帖由 AA1357 於 2021-10-1 12:44 PM 發表

揾左好多都唔做
不銹鋼應該係10年前左右比較流行,宜家呢個年代,你可以去某寶睇下:岩板櫥櫃,靚過石英石同人造石,不滲水,刮唔花,肯定好過不銹鋼!

宜家好多餐檯同傢俱都改左用岩板,分為亮光岩板同啞光岩板,亮光岩板靚D同貴D

其實枱面就算用石英石甚至Corian都好襟用,10年8年都唔會爛,又襯家居裝修不失温暖感,
又點解要刻意追求不銹鋼?擺响屋企只有格格不入又失真,仲更加要擔心意外漏電問題產生危險!

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-10-3 06:12 PM 發表

其實枱面就算用石英石甚至Corian都好襟用,10年8年都唔會爛,又襯家居裝修不失温暖感,
又點解要刻意追求不銹鋼?擺响屋企只有格格不入又失真,仲更加要擔心意外漏電問題產生危險!
或者係鐘意日式,唔少日本人都係整不銹鋼

引用:
原帖由 juamac 於 2021-10-3 06:23 PM 發表

或者係鐘意日式,唔少日本人都係整不銹鋼
屋企係咪都用日式裝修佈置?
否則十分唔襯。

我五年前裝修用了全不銹鋼廚櫃,我個人幾喜歡!

引用:
原帖由 中國人不吃這兔 於 2021-10-3 10:23 PM 發表

洗衣機去水未蓋好,
抽油煙機 係橫樑壓頂式
抽油煙機下 企牆無 不秀鋼板
檯面邊無起up 做擋水
去水隔無網仔隔渣
我煮食用好少油,怎至乎唔用油,所以牆身無乜油份,碗碟清潔好渣先洗,藍色膠貼就是用來防水

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]