• 瀏覽: 3,292
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
香港攪個“來港易”,但內地根本唔批商務同旅遊簽証!

其實內地居民回內地都要隔離14+7 ,我唔明有咩風險,點解會唔批簽證?

熱賣及精選
引用:
原帖由 追憶 於 2021-10-3 08:48 AM 發表

其實內地居民回內地都要隔離14+7 ,我唔明有咩風險,點解會唔批簽證?
內地由本月11號開始批出來港的商務簽證

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-10-3 09:50 AM 發表

內地由本月11號開始批出來港的商務簽證
旅遊簽証未批
基本上回內地都14+7,點解仲要有限制?

引用:
原帖由 追憶 於 2021-10-3 09:53 AM 發表

旅遊簽証未批
基本上回內地都14+7,點解仲要有限制?
一朝被蛇咬,十年怕井繩的心態,

有沒體最新消息呢?

引用:
原帖由 追憶 於 2021-10-3 08:48 AM 發表

國家下梗盤大棋,你唔好問咁多

內地一定嚴控以免明年冬奧及亞運辦不成有失國體
一有疫情爆發當地官員立即問責掉官,有邊個夠膽同自己頂烏紗帽作對

引用:

慳外滙。驚人走咗就唔返去。

咩意思唔明, 唔俾香港人上去旅行?
我準備出發去四川旅行呀
咁大穫?

引用:
原帖由 wbc123wong 於 2021-10-6 10:45 AM 發表

咩意思唔明, 唔俾香港人上去旅行?
我準備出發去四川旅行呀
咁大穫?
講緊去香港,而不是去大陸。

大陸人去香港要簽證,但大陸暫時唔批個人游簽証

引用:
原帖由 追憶 於 2021-10-3 08:48 發表

你知道隔離成本有多高嗎?你想去就去,哪裡有那么多隔離酒店?部分香港人思考問題永遠是自私自利。

驚班人落黎接觸D黃人

無架啦香港..加速沉船

鬼叫以往有幾條友上到去就散開左啲病毒,北京果單好似有百幾人中招,幾難先搞得掂,你話人地仲敢唔敢冒險開門比你?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-10-8 05:40 PM 發表

鬼叫以往有幾條友上到去就散開左啲病毒,北京果單好似有百幾人中招,幾難先搞得掂,你話人地仲敢唔敢冒險開門比你?
你以為有咩唔敢做?

主題標籤 #簽證 #香港
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]