• 瀏覽: 1,740
  • 回覆: 12
大家好:

想問問大家, 如安裝掛牆的抽油煙機, 如我打算那牆身是會裝一封不銹鋼板,作為牆身, 那麼我的抽油煙機應是打在不銹鋼上面的? 還是打在原身的牆身上面, 之後, 在抽油煙機下面才放上不銹鋼牆呢?

熱賣及精選
何須咁執着
點做都得

如果成幅不銹鋼心牆
裝機師父慘
師父要帶十支八支鑽咀
鑚咀鑽口到石屎好快燒
除非一早度定窿位不銹鋼開定窿
不銹鋼才貼上牆
無謂咁笨七

不銹鋼長小小插入小小抽油煙機算

肯定係油煙機下面先放不銹鋼板!不過10年前都已經有斜面油煙機(即系有你的不銹鋼牆身擋油功能),可以係某寶搜索:油煙機,就會睇到!

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-10-5 04:25 PM 發表

何須咁執着
點做都得

如果成幅不銹鋼心牆
裝機師父慘
師父要帶十支八支鑽咀
鑚咀鑽口到石屎好快燒
除非一早度定窿位不銹鋼開定窿
不銹鋼才貼上牆
無謂咁笨七

不銹鋼長小小插入小小抽油煙機算
CF 做呢啲 job 要收多幾舊水

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-10-5 06:25 PM 發表

CF 做呢啲 job 要收多幾舊水
破鋼筋鑽咀好貴
時間又奈
己經上了不銹鋼板
裝機師父有難度

剛剛拆掉個抽油煙機, 仍可操作, 但幾年冇用過。。 自從裝了吊頂中形風扇, 有遙控又有時間掣,  位置係直吹油煙出窗口,    更好使好用

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 中國人不吃這兔 於 2021-10-7 06:19 AM 發表

你去淘佬 買
櫻風690A 8W 慳電風扇,
係女主既身邊 由腰向上吹, 咁就吹埋d 煙去 斜上式抽氣扇 度啦。  
女主又涼快,又吹走油煙氣

成個鄉土,只得我先會提 女主 呢兩個字。
以前bitcoin未敗走前,佢都會提下。
鋒鋼鑽嘴鑽穿不銹鋼版再換石屎鑽嘴轉石屎牆就得啦

引用:
原帖由 MIKAVE 於 2021-10-7 05:12 PM 發表

鋒鋼鑽嘴鑽穿不銹鋼版再換石屎鑽嘴轉石屎牆就得啦
你試過未

我試過
第一支鑚咀肯定要燒

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-10-8 10:37 AM 發表

你試過未

我試過
第一支鑚咀肯定要燒
發紫........發紅........出煙

引用:
原帖由 dnss 於 2021-10-5 03:14 PM 發表

大家好:

想問問大家, 如安裝掛牆的抽油煙機, 如我打算那牆身是會裝一封不銹鋼板,作為牆身, 那麼我的抽油煙機應是打在不銹鋼上面的? 還是打在原身的牆身上面, 之後, 在抽油煙機下面才放上不銹鋼牆呢?

不要裝不銹網扳!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]