• 瀏覽: 2,564
  • 回覆: 19
  • 追帖: 2
呢個係最近好熱門既台北景點,因為旁邊芝蘭公園起左個新觀海平台,係淡水捷運坐大概半個鐘巴士就到,聽浪,睇日落勁正

Die with memories, not dreams
熱賣及精選
交通方便,  都易去喎,  日落風景好靚

引用:
原帖由 401 於 2021-10-6 09:32 AM 發表

交通方便,  都易去喎,  日落風景好靚
多謝401捧場

引用:
原帖由 julikjh 於 2021-10-6 09:34 AM 發表

多謝401捧場
好耐都無去過淺水灣了..........同一個名字, 在地球不同的地方, 欣慰的始終都是同一個日落

好耐冇見阿豬媽出POST,
好想去台灣睇風景及食野 

引用:
原帖由 御伽草藍 於 2021-10-6 07:40 PM 發表

好耐冇見阿豬媽出POST,
好想去台灣睇風景及食野 
等再涼啲啲我會多啲出去玩,不過未有考車打算,都只能夠去啲公共交通可達既地方。

引用:
原帖由 julikjh 於 2021-10-7 08:09 AM 發表

等再涼啲啲我會多啲出去玩,不過未有考車打算,都只能夠去啲公共交通可達既地方。
呢一、兩個禮拜新北台北只係中午時份比較熱,一早一晚都比兩三個月之前涼快,仲要夜晚就算係市區,風都吹到幾大添!

天氣好, 睇日落正!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-7 11:40 AM 發表

呢一、兩個禮拜新北台北只係中午時份比較熱,一早一晚都比兩三個月之前涼快,仲要夜晚就算係市區,風都吹到幾大添!
我家附近日頭可以同時比太陽曬到比火燒咁兼又似打緊3號風球,遮陽帽呀~ 遮呀都戴唔穩拎唔穩,人都企唔穩!

引用:
原帖由 julikjh 於 2021-10-8 08:42 AM 發表

我家附近日頭可以同時比太陽曬到比火燒咁兼又似打緊3號風球,遮陽帽呀~ 遮呀都戴唔穩拎唔穩,人都企唔穩!
請問絲打(睇網友回覆你似係絲打)你家住邊度呀?近排台北係一早一晚有風,但都唔會似打3號波,除非係新北淡水個頭。

引用:
原帖由 julikjh 於 2021-10-7 08:09 AM 發表

揸車有揸車既煩惱
上個禮拜經過淺水灣同白沙灣
多人到爆
路邊已經Double Parking都唔夠位泊車

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-8 06:29 PM 發表

請問絲打(睇網友回覆你似係絲打)你家住邊度呀?近排台北係一早一晚有風,但都唔會似打3號波,除非係新北淡水個頭。
香港人另一個喜愛住既地區

夕陽靚 樓價平

引用:
原帖由 julikjh 於 2021-10-9 12:43 PM 發表

香港人另一個喜愛住既地區
台中??

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-10-9 09:45 PM 發表

台中??
唔係,都係新北

不過話題到此為止,為免歪樓

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]