• 瀏覽: 2,491
  • 回覆: 1
[隱藏]
唔好講TVB定ViuTV劇集都係咁,就係因為無人很做編劇,連中文作文拿2都唔想做,因為人工低,往往D 劇集都唔好。劇集來自劇本係因素,劇本唔好找惠英紅、長衞健做男女主角都唔會得。
不過講係以蒯2015年嘅《鬼同你OT》2016年哏《一屋老友記》即使當時星期六、日播放亦一樣高收視,劇情有係重覆,2018台慶劇七天嚦干平台收視26.7點的《兄弟》玩失愔,收視好就套套玩失憶,結果講講下睇都到14點的《刑偵日記》,其實連黃金時段(20:30、21:30)播的大陸劇,星期六播兩個鐘果d都無咁低收視現時連20:30都講真果句,而家的劇集計埋7天跨平台收視都難見26.7呢個數字。若見到而家呢個數字,可以慶祝收視報捷。杜之克過左ViuTV,其實都睇到﹐而家有20點已經算好,時代不同了不是電視台與電視台的竸爭,留意一個資訊節目收視都可高過兩線劇,以前都不會出現。
現時係電視台同綱絡的競爭。



熱賣及精選
你已經有答案


[按此隱藏 Google 建議的相符內容]