• 瀏覽: 42,964
  • 回覆: 297
  • 追帖: 4
優點:睇幾個遊戲玩時係幾刺激,暫時睇咗三個,第一個木頭人個公仔就夠哂殺食,第二個拮餅仔都叫做有橋,第三個拔河我都幾鐘意,因為有智慧方法!
缺點:本來人物既內心係劇既重心,但我又唔覺寫得到肉,以韓劇水準黎講都唔算有水準,除咗玩遊戲之外,閒時角色傾計講背境時就會幾悶,而果個警察搵哥又係好悶同好亂,個個士兵一樣樣,睇到頭暈,地方又黑,睇得好辛苦!

五集整睇評價:精采時精采,悶時又好悶,水準只係中級,唔係神劇層次!

天意差錯誰可補?一切遭遇誰擺怖?
人生果真有定數?太是殘酷!太是殘酷!!
熱賣及精選
你都未睇哂

最後三個遊戲
人性出哂嚟

引用:
原帖由 少林芝珠俠 於 2021-10-10 04:10 AM 發表

你都未睇哂
剛看完,由第六集開始,佢有神劇水準了!第四個遊戲比前三個更有人性矛盾,
第五個遊戲亦好有想法,反而最尾果個遊戲只係想呼應之舉,但都寫得完滿!

引用:
原帖由 少林芝珠俠 於 2021-10-10 04:10 AM 發表

你都未睇哂
虎頭䖳尾

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-10-10 04:29 AM 發表

虎頭䖳尾
當真🙃

點解叫尤魚遊戲呀  老細

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-10-10 04:29 AM 發表

虎頭䖳尾
非也,最尾幾集好完滿,拍出要睇既水準!
而結局都有鋪下一季既引子,主角要去復仇了!

引用:
原帖由 malan111 於 2021-10-10 05:01 AM 發表

成個劇都係用小朋友既遊戲做遊戲,
尤魚遊戲就係韓國其中一種小朋友遊戲,拎咗做主題咁姐!
劇內亦有講點玩哩個遊戲!

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-10-10 05:07 AM 發表

成個劇都係用小朋友既遊戲做遊戲,
尤魚遊戲就係韓國其中一種小朋友遊戲,拎咗做主題咁姐!
劇內亦有講點玩哩個遊戲!

最意料之外係第4集喺廁所搞嘢時露點

引用:
原帖由 malan111 於 2021-10-10 05:01 AM 發表

最終回,係兩個主角玩魷魚遊戲定輸贏啊!我認為跳玻璃遊戲係最精彩,盡顯人性!

引用:
原帖由 雨中小樹根 於 2021-10-10 05:15 AM 發表

最終回,係兩個主角玩魷魚遊戲定輸贏啊!我認為跳玻璃遊戲係最精彩,盡顯人性!

風水輪流轉,以前香港片紅遍亞洲,而家到韓國,幾時個勢回翻香港呢

主題標籤 #魷魚遊戲
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]