• 瀏覽: 42,656
  • 回覆: 587
  • 追帖: 5

https://www.facebook.com/XWKD2020/videos/661464028159869/

點解同我睇既中國電影《長津湖》唔一樣架進入香討影片區

熱賣及精選
我睇中硫磺島紀錄片,同睇美國硫磺島都不一樣

請問<珍珠港>的電影果對男女主角,系咪存在過?

係人都知啦只係睇南韓同北韓嘅分別,南韓發展好,北韓飯都唔知有無得食呀,日日大叫獨裁偉大,日日被洗腦.美國就是正義

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-10-10 07:17 AM 發表

我睇中硫磺島紀錄片,同睇美國硫磺島都不一樣

請問<珍珠港>的電影果對男女主角,系咪存在過?
所以話原來所有電影都係假既,只有紀錄片係真既,珍珠港係電影當然係假架啦,就好似《長津湖》電影都係假架啦

引用:
原帖由 社會敗類 於 2021-10-10 05:10 發表

https://www.facebook.com/XWKD2020/videos/661464028159869/

點解同我睇既中國電影《長津湖》唔一樣架
由勝利者去書寫既歷史,為左通過政府審查,難以公正

引用:
原帖由 社會敗類 於 2021-10-10 07:25 AM 發表

所以話原來所有電影都係假既,只有紀錄片係真既,珍珠港係電影當然係假架啦,就好似《長津湖》電影都係假架啦
紀錄片咪最假囉,什麼都是編出來!

經過2019年傳媒點樣跨大警方的拘捕手法,點樣去粉飾暴徒行私刑圍毆市民的事件,就知傳媒報導的有幾可怕

條友係咪自己仆親呀.....其實係暴徒打到流血
打人嗰個可能係臥底喎.....咁而家所有判刑的都係臥底
明知危險就唔多出街啦.....危險都係黑暴引至

好快有人出泥講日本偷襲珍珍珠港係正義的

引用:
原帖由 社會敗類 於 2021-10-10 07:25 AM 發表

所謂用紀錄方式就係真㗎喇?唔怪得毒果咁多年可以呃到咁多人。

有人話八國聯軍侵華都系正義

引用:
原帖由 赤共 於 2021-10-10 07:18 AM 發表

係人都知啦只係睇南韓同北韓嘅分別,南韓發展好,北韓飯都唔知有無得食呀,日日大叫獨裁偉大,日日被洗腦.美國就是正義
岸99,北泡菜原來生活好好多,只係戰後被老尾連🈴 小弟玩制裁,後來老大哥也被支解,北泡菜才成了今日的樣子🤔🤔

引用:
原帖由 vampire912 於 2021-10-10 08:07 AM 發表

所謂用紀錄方式就係真㗎喇?唔怪得毒果咁多年可以呃到咁多人。
記錄片的圖片和場景是真的

但講述和旁述可以是假的,或者後期加工的,同一個鏡頭可以不同表述

而且幾個鏡頭無法交代事件的完整性,甘點講得真還是假?

被炒黃絲曱甴阿Sir口中鴉片戰爭都係英國佬正義格,幫中國毀滅鴉片喎!🤭

人一黃講嘢有撚代表性咩。🤭

癡線 美國登月片都造假啦 

引用:

你睇左長津湖? 香港未上喎

主題標籤 #中國 #美國
提示:支持鍵盤翻頁左 右