• 瀏覽: 9,814
  • 回覆: 142
  • 追帖: 4
本主題由 tinlong22 於 2021-10-11 02:26 PM 合併
人地颱風因工殉職係意外,黑衣人力抽人水又屌政府咩明明係8號風力做乜唔掛八號,白衣就話落緊嘅係黑雨點解淨係出黃雨……

我屌吖,兩個高智力人士,天文台發佈消息要有數據㗎,冧棚架死人無人想,女事主枉死都好淒涼,但打風冧棚你賴晒天文台同政府?

咁個棚架咁大個結構又有無出錯,防風措施有無做足?點解明知嚟緊8號風球公司都要個女工返工呀?個老闆點解唔睇諒下天氣極道惡劣唔下令叫員工先唔好開工住,等安全先離開呀?

天文台係講科學數據,講句難聽D唔通你所謂劉關張乞鳩人憎,個天落舊烏雲淨係响你地頭上狂風暴雨行雷閃電俾雷劈鳩中咗,又俾雨水浸瓜埋,但全香港都無雨落,淨係你地頭頂又行雷閃電傾盤大雨,咁係咪叫天文台因為你頭頂舊雷雨雲而全港黑雨掛十號波呀!

你個人感受係黑雨就係㗎嘞?做人,除咗睇天文台同政府消息,好多時都要睇下自己身處環境作出保護自己嘅決定,命,始終係自己手上,唔係政府話事!

點都好,為颱風殉職嘅女工姐姐 RIP!

願您一路走好,真心福願!

而家開條題,俾港漫慢慢傾各主持人,你地嘅然覺得颱風下意外殉職嘅女工姐姐咁不值,又屌政府又申張正義又盛,強烈建議你地將前晚,就係你地發出哀悼當晚,所有課金收入,全數捐出俾死者家屬,用以表達你地有幾悲痛,唔係好多啫,唔係唔捨得吓嘛?

你地捐幾多,我個人捐幾多,唔使課金籌旗㗎,立此存照,麻煩 @裝甲響鬼大叔 師兄同 @Kaiyipw 黃同學佢地相熟,請將此善舉轉告佢地。

我通知唔到佢地呀,佢地俾我屌完後 Block 咗我,我無法通知。

黃同學都好似同佢地有計傾,如不怕煩,請代轉發本文,我等佢回覆後,就會聯絡東方日報幫手通知同送支票探望。

劉關張,等你呀!

熱賣及精選
有師兄叫我地香討師兄打 phone in 開名至電傾偈交流,但如何接聽,取捨權全在貴台人員手,打上去,一個唔啱聽俾搶白屌完一輪然後話留返多D時間俾後面嘅聽衆,咁咪變咗送上門自取其辱無仇報?

我有個反建議,不如我地開定個貼,淨係招呼佢你地“港漫慢慢傾“ 嘅,你地約好時間,大家就啱時間就响香討辯論交流,大家打字都快,交流程度不下於網台添,到時,劉關張齊人,香討師兄列隊招呼你地,有問必答,盡訴心中情!

到時,誰是龍虎門字典,誰是過目不忘,對劇情人物了解程度,一目了然,擺下龍門陣,以文會友!

與其花時間叫我地去同佢地傾,不如你叫佢地入嚟啦!

話晒香討港漫區創立超過二十年,算係港漫論壇中嘅武林正宗,連李生同鍾生都紓尊降貴落嚟交流,連小弟成親兩位猛人都送上祝福,佢地到訪,絕不失禮!

誠意邀請,“港漫慢慢傾“ 全人,撥冗親臨,暢談港漫心得。

待覆!

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-10-10 09:43 AM 發表

有師兄叫我地香討師兄打 phone in 到名電目傾偈交流,但如何接聽,取捨權全在貴台人員手,打上去,一個唔啱聽俾搶白屌完一輪然後話留返多D時間俾後面嘅聽衆,咁咪變咗送上門自取其辱無仇報?

我有個反建議,不如我地開定個貼,淨係招呼佢你地“港漫慢慢傾“ 嘅,你地約好時間,大家就啱時間就响香討辯論交流,大家打字都快,交流程度不下於網台添,到時,劉關張齊人,香討師兄列隊招呼你地,有問必答,盡訴心中情! ...
我提議搵三位師兄招呼佢哋三個,費時話香討車輪戰;仲有講明唔準爆粗,唔可以人身攻擊。

引用:
原帖由 烈陽神 於 2021-10-10 10:13 AM 發表

我提議哋搵三位師兄招呼佢哋三個,費時話香討車輪戰;仲有講明唔準爆粗,唔可以人身攻擊。
啱,三對三,公平公正

引用:
原帖由 烈陽神 於 2021-10-10 10:13 AM 發表

我提議哋搵三位師兄招呼佢哋三個,費時話香討車輪戰;仲有講明唔準爆粗,唔可以人身攻擊。
既然講明唔准人身攻擊,唔洗規定三對三嘅,個個都有得交流嘛,大喇叭三人組假如選擇性回覆你都吹佢唔漲。

唔公平囉,我哋黃屍除咗爆粗同人身攻擊外就係啞

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-10-10 10:20 AM 發表

咪咁鬼衰啦你

嗰三個敢用真身上嚟?I don't think so!

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-10-10 09:43 AM 發表

有師兄叫我地香討師兄打 phone in 到名電目傾偈交流,但如何接聽,取捨權全在貴台人員手,打上去,一個唔啱聽俾搶白屌完一輪然後話留返多D時間俾後面嘅聽衆,咁咪變咗送上門自取其辱無仇報?

我有個反建議,不如我地開定個貼,淨係招呼佢你地“港漫慢慢傾“ 嘅,你地約好時間,大家就啱時間就响香討辯論交流,大家打字都快,交流程度不下於網台添,到時,劉關張齊人,香討師兄列隊招呼你地,有問必答,盡訴心中情! ...
已經有人分享左出去

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-10-10 10:20 AM 發表

版主已經講過萬次唔好講政治就係都要講,你講埋呢啲野人地肯上嚟就奇啦

引用:
原帖由 毒龍鑽 於 2021-10-10 02:12 PM 發表

版主已經講過萬次唔好講政治就係都要講,你講埋呢啲野人地肯上嚟就奇啦
無人睇個板賴左我呀?啊,事實又唔講得嘅,無言論自己邊有人會上嚟?唔啱聽可以扣分,有冇人上嚟唔係好似你話咩嘢講得咩嘢唔講得囉。得啦你咁講我已後來唔嚟哩板,你開心啦!

使唔使我叫版主同你講呀?使唔使佢親口同你講港漫版唔講得政治呀?
咁識規則就唔好學人牙斬斬
@tinlong22
@samsonwilliams

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-10-10 02:21 PM 發表

無人睇個板賴左我呀?啊,事實又唔講得嘅,無言論自己邊有人會上嚟?唔啱聽可以扣分,有冇人上嚟唔係好似你話咩嘢講得咩嘢唔講得囉。得啦你咁講我已後來唔嚟哩板,你開心啦!
已講左好多次本版不談政治內容
版塊內禁言兩星期

不過既然閣下話以後唔再入來
應該對閣下無影響
祝好

諗起第一次phone in上去 全場都記錯諸葛無我閉關次數同次序

引用:

支持老輝兄!🙏🏻
支持漫漫傾朋友上來彼此交流,復興港漫!🙏🏻

提示:支持鍵盤翻頁左 右