• 瀏覽: 33,597
  • 回覆: 442
  • 追帖: 5
本主題由 zerickL 於 2021-10-11 07:55 PM 移動
年青人已經好不滿,唔好再講咩人工起樓無得跌,唔好計咩起樓成本高,事實就係發展商賺盡

熱賣及精選
引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-10-11 06:30 AM 發表

年青人已經好不滿,唔好再講咩人工起樓無得跌,唔好計咩起樓成本高,事實就係發展商賺盡
發展商只看營利而忽略民生嘅情況,巳經去到損害公眾利益嘅程度了。

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-10-11 06:30 AM 發表

你冇計最致命的利息。

引用:

點解咁多年青人畢業後要搬離家庭住劏房? 住劏房又唔可以共用厠浴室, 要個厠所係張床隔離🙄🙄

証明打工貶值
2047 可能2房1200萬,早餐64,文員工種已消失

引用:
原帖由 comicparty 於 2021-10-11 07:23 AM 發表

証明打工貶值
2047 可能2房1200萬,早餐64,文員工種已消失
唔會  都係萬幾

引用:

再嘈!內地發展商請內地工人來香港起!

樓價升咗3倍,早餐升咗0.8,人工無加!姐係想表達咩?

引用:
原帖由 19天下 於 2021-10-11 06:49 AM 發表

發展商只看營利而忽略民生嘅情況,巳經去到損害公眾利益嘅程度了。
點解發展商叫睇埋民生?茶餐廳使唔使諗睇埋服裝設計?

引用:
原帖由 WillLeun 於 2021-10-11 07:32 AM 發表

樓價升咗3倍,早餐升咗0.8,人工無加!姐係想表達咩?
想表達樓市升幅唔合理,就算計埋通漲,都要跌5成

引用:

我知道咩原因,
但我地對呢個趨勢沒力改變,只能自強不息

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-10-11 07:19 AM 發表

咁你點解唔去投塊地返來自己起樓咪得囉。

醒下啦,香港係資本主義社會呀,坐生嘅永遠都係賺大份,發展冇得賺,搵政府起樓咪得囉。

家陣知共產好啦!

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
香港是計劃資本主義,也是就是國家資本主義,一切依國家計劃,在國家面前,無資本家及小地主,可以指指點點餑地,不滿的可離場走人

引用:

通貨膨脹係由美國印銀紙開始,人工冇得加咪自己轉工自己加囉!

建築工人,人工升左三倍

主題標籤 #早餐
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]