• 瀏覽: 13,675
  • 回覆: 65
依家好少聽電台唔知仲有冇廣播劇呢樣野
不過以前廣播劇真係好好聽架,講個啲人把聲又好聽
仲好記得以前阿媽成日都會聽我心不死,仲有劉德華同陳慧嫻聲音演繹,阿媽仲有買到套書返黎睇
之後令到我有時都會聽電台睇下有冇廣播劇可以聽,但係都冇一套可以超越到我心不死!
唔知大家又有聽過邊套廣播劇係好好聽可以介紹下?

熱賣及精選
我個陣聽我心不死都係為左劉德華

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-10-11 11:34 發表

仲好記得以前阿媽成日都會聽我心不死,仲有劉德華同陳慧嫻聲音演繹,阿媽仲有買到套書返黎睇
之後令到我有時都會聽電台睇下有冇廣播劇可以聽,但係都冇一套可以超越到我心不死!
而家係唔興趣電台, 除咗做咗10年20年個D, 你仲識幾個電台DJ?

時代在前進

「我們都是這樣長大的」

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-10-11 11:34 AM 發表

主要原因係對比現在揾一兩位垃圾主持嘅鳩噏節目, 廣播劇成本太高了。

我仲成日聽RTHK週未午夜場

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-10-11 11:34 AM 發表

廣播劇聽過嘅人,講明我哋已經唔年輕了。

現香港電台第2台,早上節目(瘋鬚快落人)完祖版都有廣播劇聽呀

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-10-11 02:27 PM 發表

而家係唔興趣電台, 除咗做咗10年20年個D, 你仲識幾個電台DJ?
急急子算唔算新?有時搭車都會聽到

引用:

而家咁多嘢玩,仲邊得閒聽電台吖!有得睇緊係好玩過齋聽啦!

引用:

電視劇都唔興,廣播劇只係電視劇次產品。
依家有好多講小說都唔差,係要一人分飾多角,勝在夠經典同唔洗睇字。

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-10-11 16:30 發表

急急子算唔算新?有時搭車都會聽到
雖然我唔知邊個急急子, 但已經係13年啦
你話新唔新
2008年11月3日加入萬世巨星,接替朱薰位置

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-11 04:50 PM 發表

電視劇都唔興,廣播劇只係電視劇次產品。
依家有好多講小說都唔差,係要一人分飾多角,勝在夠經典同唔洗睇字。
有時係Youtube都會搵啲有聲小說黎聽,訓唔著個陣可以好快就訓著

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-10-11 06:11 PM 發表

有時係Youtube都會搵啲有聲小說黎聽,訓唔著個陣可以好快就訓著
係。
我都聽聽下放棄咗。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]