• 瀏覽: 18,902
  • 回覆: 99
  • 追帖: 3
有時覺得好矛盾,落緊雨個陣唔想自己濕身就想叫外賣,但係諗到送外賣既人落住雨咁送外賣個人會濕晒之餘又可能好危險
但係對於有啲唔煮飯或者煮唔到飯既家庭黎講,除左叫外賣都冇咩選擇
大家係落雨個陣係冇得揀既情況下會唔會都照叫外賣?

熱賣及精選
比多d tips 人地

引用:
原帖由 中午高綿羊 於 2021-10-11 12:44 PM 發表

比多d tips 人地
落雨叫外賣一定會比tips,有時都覺得如果佢地唔小心受傷既話真係幾多錢都補唔返
但係可能對某啲外賣員黎講佢地開少一日工就爭好遠

我相信外送服務員想你叫外賣,不過加多啲服務費

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-10-11 01:20 PM 發表

我相信外送服務員想你叫外賣,不過加多啲服務費
如果個日真係好熱既話都會比tips佢,何況落雨如果佢地揸電單車或者踩單車既話都好危險

咩野事都有可能,諗咁多做咩呢

通常不叫, 叫最少二十帖士

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-10-11 12:39 PM 發表

有時覺得好矛盾,落緊雨個陣唔想自己濕身就想叫外賣,但係諗到送外賣既人落住雨咁送外賣個人會濕晒之餘又可能好危險
但係對於有啲唔煮飯或者煮唔到飯既家庭黎講,除左叫外賣都冇咩選擇
應叫, 但應俾多啲貼士

引用:
原帖由 擾敵同仁 於 2021-10-11 12:39 PM 發表

利申,我係兼職熊貓

我會將心比己,D外賣淋到濕晒點食?所以我會用公司保溫袋,就唔會整濕個外賣,但眼見好多同行都唔用

所以落雨,我情願自己出去買,唔會叫外賣

儘量堂食啦, 少D外賣合, 環保嘛

一定有水

幾時都唔應該叫外賣,因為人行出街就有機會有意外

睇下咩雨, 太大就唔好了。

你比100蚊 tips都好, 但人地冒更大危險。

雖然話雙方自願。

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-10-11 02:42 PM 發表

儘量堂食啦, 少D外賣合, 環保嘛
同感,外賣係唔好食,仲要係唔新鮮

有次去廁所小解,完,
見條友仔係廁格走出哂洗手,跟手重有兩袋野譚仔,應該係外賣,跟著送被人

段估情節係條友仔,帶埋兩袋入去大解,大解完再送被人,加送吸收埋仙氣精華

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]