• 瀏覽: 36,940
  • 回覆: 317
  • 追帖: 2
本主題由 ahso112 於 2021-10-14 05:47 PM 移動
引用:
原帖由 au12300au 於 2021-10-14 09:48 PM 發表

某部門藍牌車?
普通市民

熱賣及精選
咁多年都係得個講

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-10-12 11:16 AM 發表

應該會,但手續同開支唔會咁簡單,如果唔係香港車房同油商食屎了。
亞爺今次似真做野,成果行先,程序會簡化去吸引人用,車房油商利益只係其中一個因素,唔會俾商家牽住行。

引用:
原帖由 wilzay10 於 2021-10-12 06:50 PM 發表

小弟認為. 如果港珠澳大橋再加入深圳而形成雙Y, 基本上已經唔需要香港車幫忙,深圳車都已經可以填滿條大橋。再者,連深珠大橋,也可以暫時擱置。
後面深豬通道黎緊,深豬爆先,都未到港豬澳爆,要兜遠左。

港車上落大灣區,溶入內地最佳方法,使港人對大灣區有帰屬感

好快!考試通過,交牌費。

引用:
原帖由 ET0804 於 2021-10-15 05:00 AM 發表

港車上落大灣區,溶入內地最佳方法,使港人對大灣區有帰屬感
都係部份人揸車上去者

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-10-12 12:18 AM 發表

有上, 自然有落
只要有 5% 廣東省的車, 在星期六日、長假揸落來香港,
恐怕香港人想唔走佬都唔得.
on 9

引用:
原帖由 chanws1971 於 2021-10-11 10:41 PM 發表

https://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzA5OTI2MDQyNg==∣=2649721435&idx=2&sn=dbc7de67de92cb0a1afe8d25aa202e9c&chksm=889e2b3ebfe9a2286547a6c1b8508f786534f7ffabe18eca3fb0670f79c195fe72a4661aaf77&mpshare=1&src ...
啲手續煩到你唔想搞

人都未過到關

引用:
原帖由 Houdini~~ 於 2021-10-15 11:24 AM 發表

on 9
你 ... 咁樣同你老豆講野 ?

引用:
原帖由 秋天Cute結他 於 2021-10-12 05:19 AM 發表

上面租車方便,不用煩。
同意!渣自己車上去壞左都唔知點算。

引用:
原帖由 ED1988 於 2021-10-15 03:47 PM 發表

花時間去弄批文,驗車,保險,比多小小錢好過。國內開車,如有意外會很煩,現在滴滴出行很方便,包車包司機好過自己開,從深圳去長沙我用了8小時,從南寧早上8時開,下午6時到深圳,想起都怕。

引用:
原帖由 ED1988 於 2021-10-15 03:47 PM 發表

周圍都有車房

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]