• 瀏覽: 36,868
  • 回覆: 317
  • 追帖: 2
本主題由 ahso112 於 2021-10-14 05:47 PM 移動
引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2021-10-13 12:11 PM 發表

牌佬末日!
久不久假日遊嘅就無謂啦。叫專車好D。都係想開放方便D商業,公務頻繁用

熱賣及精選
說起來容易做起來很難, 我會租車,一勞永逸 

如果俾大陸車南下

日日塞死你成個香港

犀利

引用:
原帖由 keikei97 於 2021-10-12 09:47 AM 發表

其實我覺得揸上去可能要揸一次申請一次的,唔會自由上落咁好羅
一年有效期

引用:
原帖由 山中雀躍的水管 於 2021-10-13 10:25 AM 發表

咁,你知唔知費用是多少?
內地每年保費少於1000

記得之前有新聞發佈話廣東省政府明白香港交通狀況特殊,講明唔會要求有對等的北車南下政策
當然幾時會改就無得確實,不過唔好講到北上/南下個要求好簡單先,要哂兩地駕駛執照同保險。港人北上就話多野玩,大陸南下又有乜誘因先。
俾著你知道落黎塞到pk,你都唔會咁做啦……

引用:
原帖由 chanws1971 於 11-10-2021 22:41 發表

https://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzA5OTI2MDQyNg==∣=2649721435&idx=2&sn=dbc7de67de92cb0a1afe8d25aa202e9c&chksm=889e2b3ebfe9a2286547a6c1b8508f786534f7ffabe18eca3fb0670f79c195fe72a4661aaf77&mpshare=1&src ...
中港牌咪唔值錢!?😱

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2021-10-13 12:11 PM 發表

牌佬末日!
“澳車北上”吹左成年,但粵Z澳牌價格依然企硬.......

引用:
原帖由 icantstop 於 2021-10-13 02:53 PM 發表

中港牌咪唔值錢!?😱
“港車北上”每日有限額.........而且可見將來要經港珠澳大橋珠海口岸入境

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-10-13 09:31 AM 發表

在有些地方原則無價值
領導說了算
在某些地方
總統都無發言權
但是香港一夜之間就有5000多公頃土地
唔夠再加5000
你想9up啲乜?

引用:
原帖由 chanws1971 於 11-10-2021 22:41 發表

https://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzA5OTI2MDQyNg==∣=2649721435&idx=2&sn=dbc7de67de92cb0a1afe8d25aa202e9c&chksm=889e2b3ebfe9a2286547a6c1b8508f786534f7ffabe18eca3fb0670f79c195fe72a4661aaf77&mpshare=1&src ...
就算點開放都有配額。
大陸保險要提早買。
如果唔依時翻嚟香港好大鑊。
在大陸租車費用不高。
省卻很多麻煩。

那以後出去玩就好方便了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]