• 瀏覽: 36,921
  • 回覆: 317
  • 追帖: 2
本主題由 ahso112 於 2021-10-14 05:47 PM 移動
引用:
原帖由 普陀山 於 2021-10-12 12:09 PM 發表

對等為原則
明智嘅政府吾會一成不變不去面對突際情況。只有曱甴甘狗蠢才會蠢到想推翻中國共產黨

熱賣及精選
港車自由直上,如果真係實施左,禁自然6車都會南下,加上大6左肽,香港右肽,我驚世界大亂窩

引用:
原帖由 門外捉鳳凰 於 2021-10-12 03:24 PM 發表

明智嘅政府吾會一成不變不去面對突際情況。只有曱甴甘狗蠢才會蠢到想推翻中國共產黨
胡蘿蔔食太多不知大棒的味道

引用:
原帖由 半空真老闆 於 2021-10-12 03:55 PM 發表

港車自由直上,如果真係實施左,禁自然6車都會南下,加上大6左肽,香港右肽,我驚世界大亂窩
你識啲咩呀?
中港私家車有幾多大6人開你知道?

引用:
原帖由 普陀山 於 2021-10-12 04:06 PM 發表

你識啲咩呀?
中港私家車有幾多大6人開你知道?
有幾多大6人渣我吾知,但香港同中國個行駛方向吾同,如果真係開放掛話,我覺得我講果啲問題遲早都會出現

引用:
原帖由 普陀山 於 2021-10-12 12:09 PM 發表

對等為原則
從來都無對等!你有見過多中港牌左軚車落香港嗎?

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-10-12 12:18 AM 發表

有上, 自然有落
只要有 5% 廣東省的車, 在星期六日、長假揸落來香港,
恐怕香港人想唔走佬都唔得.
俾你上,唔一定要同等數目落,依家無直接關係。因為香港牌可以cup大陸牌,而大陸人要考香港牌,未必係同一個待遇

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-10-12 12:18 AM 發表

有上, 自然有落
有上不一定有落,大陸吾會益香港架啦

引用:

有上, 自然有落
明明係惠港政策,但港人太多疑累

小弟認為. 如果港珠澳大橋再加入深圳而形成雙Y, 基本上已經唔需要香港車幫忙,深圳車都已經可以填滿條大橋。再者,連深珠大橋,也可以暫時擱置。

引用:
原帖由 門外捉鳳凰 於 2021-10-12 11:40 AM 發表

一定吾會有落,阿爺吾系冇腦嘅曱甴
阿爺來香港時,架車都是由大陸直開過來

無咁易實行

左右軚是偽名題,去過日本就知道左右軚係合法共存路上行走,但部分大款香港人近年的駕駛態度比內地人更衰格更小家係事實,所以無需在意南下北上誰優誰劣。

引用:
原帖由 Hijazz 於 2021-10-12 07:42 PM 發表

左右軚是偽名題,去過日本就知道左右軚係合法共存路上行走,但部分大款香港人近年的駕駛態度比內地人更衰格更小家係事實,所以無需在意南下北上誰優誰劣。
香港系左右肽共存依方面政策太落後

引用:
原帖由 半空真老闆 於 2021-10-12 04:11 PM 發表

有幾多大6人渣我吾知,但香港同中國個行駛方向吾同,如果真係開放掛話,我覺得我講果啲問題遲早都會出現
你咁仇中就唔好系中國土地上生存喇
你以為得香港人可以右太上大陸
大6人就唔識左太系香港揸車?
你講嘅問題全世界日日發生
你以為香港人重是高人一等?
以前就是
而家得個金融咋
GDP連深圳都不如呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]