• 瀏覽: 6,006
  • 回覆: 56
部機係上手租客(朋友)留低,佢留比我個陣先用左兩年
一個月前開始發覺洗出黎既衫有少少”up味”,洗完出黎個下係香味,洗完之後浸”up味”愈黎愈重
最近連部機都會傳出少少”up味”,有少少臭
係咪部機有問題,可以點樣做去清走陣味?

熱賣及精選
漂白水or 買清潔洗衣機劑

引用:
原帖由 yuenyyna 於 2021-10-12 02:38 PM 發表

一個月前開始發覺洗出黎既衫有少少”up味”,洗完出黎個下係香味,洗完之後浸”up味”愈黎愈重
用梳打粉(only),部機校熱水90°c,空機洗一兩次

引用:
原帖由 yuenyyna 於 2021-10-12 02:38 PM 發表

洗衣機清潔濟,日本城家品店都有,幾十蚊,但無效果。要用以下呢隻或Miele。

試下吾放衣物,吾落洗衣液,用熱水就咁俾部機轉一次

用乜劑洗都無用,好多暗位都洗吾到.

facebook 有人幫你拆開洗
要搬離單位到廠洗
但不平
要一千以上

之前每個月都漂白水,疏打粉,檸檬酸,洗衣機專用洗劑都無效,最後都全機拆散洗內膽才可以解決臭味問題。

引用:
原帖由 泰tai 於 2021-10-12 05:51 PM 發表

之前每個月都漂白水,疏打粉,檸檬酸,洗衣機專用洗劑都無效,最後都全機拆散洗內膽才可以解決臭味問題。
成本好高!我洗完之後打開門風亁半日!

我自己diy的

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2021-10-12 05:56 PM 發表

成本好高!我洗完之後打開門風亁半日!
我每次洗完衫都打開風乾半日。

引用:
原帖由 泰tai 於 2021-10-12 05:51 PM 發表

之前每個月都漂白水,疏打粉,檸檬酸,洗衣機專用洗劑都無效,最後都全機拆散洗內膽才可以解決臭味問題。12751130
怎拆?
有冇youtude 教學?

電子板也自己修理

引用:
原帖由 泰tai 於 2021-10-12 06:00 PM 發表

我自己diy的
嘩,勁喎師兄!

引用:
原帖由 yuenyyna 於 2021-10-12 14:38 發表

係咪用完冇打開個蓋?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]