• 瀏覽: 13,022
  • 回覆: 60
琴日話今日同聽日都會打風,今朝起身雨又冇風又冇當然要起身返工啦。
返到公司見到平時戴口罩都會化行妝執得自己好整齊嘅女同事今日著到好求其,有少少師奶味,T-shirt短褲又著晒拖鞋咁返嚟。
雖然今日唔使見客又唔使見人,但係你都著好睇少少呀
好奇問下佢今日點解著成咁返工,佢話:因為打風呀嘛,咁樣幾方便!又唔驚整濕,落雨行路又唔會好麻煩
打風可以唔著高踭鞋都可以著波鞋,但係都唔使著拖鞋返嚟㗎嘛,仲要啲腳趾又唔係靚…

方便係辦公室執劑

引用:
原帖由 chun333 於 2021-10-12 02:54 PM 發表

方便係辦公室執劑
著咩都可以㗎啦,何況個重點唔係呢度

引用:
原帖由 雙子星公主 於 2021-10-12 02:50 PM 發表

琴日話今日同聽日都會打風,今朝起身雨又冇風又冇當然要起身返工啦。
返到公司見到平時戴口罩都會化行妝執得自己好整齊嘅女同事今日著到好求其,有少少師奶味,T-shirt短褲又著晒拖鞋咁返嚟。
好奇問下佢今日點解著成咁返工,佢話:因為打風呀嘛,咁樣幾方便!又唔驚整濕,落雨行路又唔會好麻煩
打風可以唔著高踭鞋都可以著波鞋,但係都 ...
打風落雨有得揀,點會著波鞋?
嫌未臭過定未洗過鞋?
著雨靴合理啲
拖鞋喎,都唔知地上積水幾污糟

引用:
原帖由 s336990 於 2021-10-12 03:05 PM 發表

嫌未臭過定未洗過鞋?
著雨靴合理啲
屋企幾時都應該有對 gore tex 波鞋

應該著水鞋

引用:
原帖由 s336990 於 2021-10-12 03:05 PM 發表

嫌未臭過定未洗過鞋?
著雨靴合理啲
就算揀波鞋都唔會揀拖鞋啦

引用:
原帖由 雙子星公主 於 2021-10-12 02:50 PM 發表

打風可以唔著高踭鞋都可以著波鞋,但係都 ...
著短褲可能見落雨貪方便啦

打扮重要性!

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2021-10-12 03:49 PM 發表

應該著水鞋
著水鞋對腳焗住好臭架

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-10-12 04:47 PM 發表

著水鞋對腳焗住好臭架
睇乜水鞋架嗟,我有對日本百貨公司貨,著咗十幾年都仲好地地又軟又唔臭,反而對docterM???嘅水鞋就又焗又重。
不過見過成地狗屎後我情願著皮鞋都唔會著拖/涼鞋。

著成點都唔關你事啦, 9post

引用:
原帖由 bbc16M 於 2021-10-12 05:05 PM 發表

睇乜水鞋架嗟,我有對日本百貨公司貨,著咗十幾年都仲好地地又軟又唔臭,反而對docterM???嘅水鞋就又焗又重。
不過見過成地狗屎後我情願著皮鞋都唔會著拖/涼鞋。
你著水鞋有無著襪架?

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-10-12 05:11 PM 發表

你著水鞋有無著襪架?
點會唔著𧙕?

引用:
原帖由 bbc16M 於 2021-10-12 05:16 PM 發表

點會唔著𧙕?
我見好多人就咁著

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]