• 瀏覽: 1,590
  • 回覆: 17
出生日期:1997年11月15日約2時
最近被上司罵,亦都被同事嫌棄,被排擠咁濟,差唔多要轉工,想問有冇咩改善方法?或者做咩會比較少出現這些情況?

熱賣及精選

路過貼盤

引用:
原帖由 hako 於 2021-10-12 04:13 PM 發表

2時係am定pm?
am

引用:
原帖由 ccqq111 於 2021-10-12 03:24 PM 發表

最近被上司罵,亦都被同事嫌棄,被排擠咁濟,差唔多要轉工,想問有冇咩改善方法?或者做咩會比較少出現這些情況?
行緊衰運,忍下啦,收歛d串串供
下一年會好d

傷官格,身強殺弱,喜木火,大運流年都不利,2024年開始行好運,之後都較為順利

引用:
原帖由 曹淫超 於 2021-10-12 04:23 PM 發表

行緊衰運,忍下啦,收歛d串串供
下一年會好d
唔關串串供事,係同同事唔係幾夾

引用:
原帖由 ccqq111 於 2021-10-12 04:55 PM 發表

唔關串串供事,係同同事唔係幾夾
猜情況會繼續轉差,妳有機會明年1月轉工。

引用:
原帖由 ccqq111 於 2021-10-12 03:24 PM 發表

路過一提: 或許 先找其原因....

- 妳是否 在工作上...."冇端端"地 得罪了同事先 呢?

森淼
12-10-2021

引用:
原帖由 14森淼 於 2021-10-12 10:25 PM 發表

路過一提: 或許 先找其原因....

- 妳是否 在工作上...."冇端端"地 得罪了同事先 呢?

森淼
12-10-2021
佢地話我做嘢唔積極,做得少,同埋有啲做錯咗。諗緊係咪可能我唔太啱呢種職業。

引用:
原帖由 ccqq111 於 2021-10-12 10:39 PM 發表

佢地話我做嘢唔積極,做得少,同埋有啲做錯咗。諗緊係咪可能我唔太啱呢種職業。
妳個人思想天馬行空,適合多交際,説話,宴會(例如酒店業)等相關行業。

引用:
原帖由 ccqq111 於 2021-10-12 10:39 PM 發表

嗯!

- 如果 妳所做之行業是: " sales/ agent" 之這類行業, 好大機會 出現了....$$$$之問題! 而引致 她們對妳之不悅!!??

簡單說:  因為妳....而引致 搵少咗!!??

森淼
13-10-2021

引用:
原帖由 水佬發現水彬 於 2021-10-12 11:46 PM 發表

妳個人思想天馬行空,適合多交際,説話,宴會(例如酒店業)等相關行業。
可是我說話技巧不高,而且不太善交際,多謝你的答覆先

引用:
原帖由 14森淼 於 2021-10-13 12:11 AM 發表

嗯!

- 如果 妳所做之行業是: " sales/ agent" 之這類行業, 好大機會 出現了....$$$$之問題! 而引致 她們對妳之不悅!!??

簡單說:  因為妳....而引致 搵少咗!!??

森淼
13-10-2021
所做行業算是agent之類,據她們說是因為做錯了少少得失咗客

引用:
原帖由 ccqq111 於 12/10/2021 15:24 發表

你命格宜做後勤,比如幫老闆或上司處理日常事務,打點一切那種,如果做前線銷售的,恐怕並不適合

你之後大運不錯的,命帶貴人而且日後會旺老闆,工作上,快則在新曆11月上旬會離職,慢則在下年7月離職,離職後,將會有朋友介紹工作給你,亦有機會和這位朋友做同事.

嘩 配服配服

呢道有啲玄學大師老師真好勁 又叻叻,

睇睇下 愈睇愈覺得自己苗小,有排都未去到呢啲級數
我真係要努力 再努力
!!!!!!!!!!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]