• 瀏覽: 26,985
  • 回覆: 587
  • 追帖: 1
所謂低端係指佢哋嘅行為,唔知點解某啲區域特別嚴重,又唔知點解年齡層分佈,大約係20歲以下男性,或40歲以上女性,或六十歲以上男性特別多,真係唔知點講。

1.排隊你排頭位,明明前面冇人,你望下有車未,擰轉頭就有個阿嬸企係你前面,你話佢就扮聽唔到,面皮幾尺厚。

2.入𨋢老奉唔㩒𨋢,等其他人㩒,疫情前後都一樣。

3. 撞到人或踢到人鞋踭,一句道歉都冇,當冇事發生過一樣。尤其是啲六十幾歲阿叔,夏天多人行時就周圍撞,佢啲手汗黐落你手度都當冇事,正仆街!

熱賣及精選
1.排隊你排頭位,明明前面冇人,你望下有車未,擰轉頭就有個阿嬸企係你前面,你話佢就扮聽唔到,面皮幾尺厚。

大陸人+南亞人+黃人

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-10-12 08:03 PM 發表

呢個我都好想鬧好耐,
我舊公司棟大廈,某幾層,某2個人,例牌唔㩒,
企正個最近制位都唔㩒,寧願全lift人望住自動關門,
明知返工,留下大把人排隊.
呢D人做幾多善事,都補唔返仆街事實.

我個舊上司,契弟一名,唔想㩒,所以例牌鼠到最入位置.
好多藉口呢條契弟.

3. 撞到人或踢到人鞋踭,一句道歉都冇,當冇事發生過一樣。尤其是啲六十幾歲阿叔,夏天多人行時就周圍撞,佢啲手汗黐落你手度都當冇事,正仆街!

有啲人企錯位置排的士,其他人跟住佢排。我走去正確位置排佢話我打尖!

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-10-12 04:12 PM 發表

所謂低端係指佢哋嘅行為,唔知點解某啲區域特別嚴重,又唔知點解年齡層分佈,大約係20歲以下男性,或40歲以上女性,或六十歲以上男性特別多,真係唔知點講。

3. 撞到人或踢到人鞋踭,一句道歉都冇,當冇事發生過一樣。尤其是啲六十幾歲 ...
越黎越似大陸人

我係大陸見個個都係咁

遲下你會習慣

提示: 違規內容已被屏蔽

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-13 02:24 PM 發表

越黎越似大陸人

我係大陸見個個都係咁

遲下你會習慣
陸化香江

引用:
原帖由 D9L 於 2021-10-13 02:56 PM 發表

陸化香江
無錯,唔係好事

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-13 02:24 PM 發表

越黎越似大陸人

我係大陸見個個都係咁

遲下你會習慣
香港人自己衰,就自己衰啦,
你自己講英文粗口時,會唔會話自己似足鬼佬啊?
係咪鬼佬逼你講粗口?
你自己作賤你嘅事啦,香港人.

引用:
原帖由 無上帝 於 2021-10-13 04:46 PM 發表

香港人自己衰,就自己衰啦,
你自己講英文粗口時,會唔會話自己似足鬼佬啊?
係咪鬼佬逼你講粗口?
你自己作賤你嘅事啦,香港人.
呢位人兄你講緊乜

點解我唔明.....好似好文不對題.....

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-13 04:59 PM 發表

呢位人兄你講緊乜

點解我唔明.....好似好文不對題.....
比喻,
唔好乘機做抹黑嘅行為.

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-10-12 08:03 PM 發表

仲要企喺㩒掣位,吹脹

主題標籤 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右