• 瀏覽: 8,690
  • 回覆: 77
  • 追帖: 2
係呀,估啱啦,零零後大學生呀!
職場上無塗改液呢樣野 是常識吧,你估小學雞做功課?寫錯叉左佢加簽名又是常識吧!
同佢講呢頁野作廢要再填過因為有塗改液佢又一面不滿既樣!
大學生。

熱賣及精選
00後都未做嘢

讀乜科

有塗改液冇乜問題

最好做的時候認真點

我做上市大機構, 塗改液在10多年前已列為嚴重欺詐行為, 屬零容忍東西, 如比高層check file發現除即刻被調查外, 有數個唔個掟同事更被揪晒由佢處理既多年file 細check有無其他弄虛作假文件

我做跨國企業,不是會計部,經常用塗改帶,年年audit照樣過。世上是好多可能性的。

改完加簽咪得囉,最緊要有人認頭,理得佢係用咩液定係叉左佢

公司不可用塗改液

真係好耐無用

引用:
原帖由 Jackishere 於 2021-10-13 04:43 PM 發表

真係好耐無用
所以係文具埋見到會攞支返去擺下

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-10-13 06:00 PM 發表

所以係文具埋見到會攞支返去擺下

用塗改帶啦

引用:
原帖由 夜深の貓 於 2021-10-12 23:08 發表

係呀,估啱啦,零零後大學生呀!
職場上無塗改液呢樣野 是常識吧,你估小學雞做功課?寫錯叉左佢加簽名又是常識吧!
同佢講呢頁野作廢要再填過因為有塗改液佢又一面不滿既樣!
大學生。
唔知係打手,定係作文,不斷有不同崗位嘅人,  或者HR DEPT " 怒 F##k" 啲零零後、九O後。

可惜他們卻又不斷努力優先聘請「呢班人」。
大佬,阿毛都知呢班人有問題,近幾年冇人唔知啦下麻?

但係,包括中資公司;仍然努力優先僱用FRESH GRAD , welcome Fresh Grad

咩料呀?大佬!點搞呀!想點呀!

睇下是什麼文件,如果是和客戶合約,最好打過一份,如不能的話通常會用一劃刪去然後手寫回正確,跟住在塗改處簽名+公司chop作實。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]