• 瀏覽: 1,937
  • 回覆: 24
網上好多片都係就咁連,方法應該冇錯
唔通我部機有事?

好耐之前買左部, 今日想連接電腦mon 或電視玩但2樣都冇反應 , 請教大家

熱賣及精選
引用:
原帖由 獅子個口好大 於 2021/10/13 08:17 發表

網上好多片都係就咁連,方法應該冇錯
唔通我部機有事?

好耐之前買左部, 今日想連接電腦mon 或電視玩但2樣都冇反應 , 請教大家
相片?

電視有選擇對的input?

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-10-13 10:03 AM 發表

相片?

電視有選擇對的input?
我就咁插入2邊 hdmi ,冇加到任何野 ,電視同mon 都多次選擇input 1,2既hdmi
都係冇反應
電視同電腦同手提電腦都唔得,請問係唔係需要加其他野先可以係mon?

引用:
原帖由 獅子個口好大 於 2021/10/13 10:52 發表

我就咁插入2邊 hdmi ,冇加到任何野 ,電視同mon 都多次選擇input 1,2既hdmi
都係冇反應
電視同電腦同手提電腦都唔得,請問係唔係需要加其他野先可以係mon?
你部是什麼SWITCH? 要連接DOCK (連接火牛)
*連接好DOCKING後, 按SWITCH的power鍵.

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-10-13 12:56 PM 發表

好多人唔記得個基坐要插電

"良值原裝Switch底座"在淘寶買個類似產品 以後只需帶一線一電源插座 在世界任何地方旅行 都可switch起來

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-10-13 12:56 PM 發表

接HDMI OUT 口> 電腦HDMI
機係開著左插落去好似充電咁樣
有錯嗎?

引用:
原帖由 獅子個口好大 於 2021-10-13 09:20 PM 發表

接HDMI OUT 口> 電腦HDMI
機係開著左插落去好似充電咁樣
有錯嗎?
有冇相睇下個機座插線果度

引用:
原帖由 biohazard098 於 2021/10/13 22:01 發表

究竟樓主是否用了Switch lite??

https://www.nintendo.com.hk/switch/support/playmode/
TV模式遊玩(連接方法)

如果都唔得,換條hdmi線試下。

未插火牛就 on9 law

我反而想知,可唔可以連接去 laptop, 如 macbook pro。

引用:
原帖由 biohazard098 於 2021-10-13 10:01 PM 發表

唔係life黎

引用:
原帖由 loook 於 2021-10-14 02:33 AM 發表

https://www.nintendo.com.hk/switch/support/playmode/
TV模式遊玩(連接方法)

如果都唔得,換條hdmi線試下。
唔得 我用左平時電話去mon 果條線試都係唔得
唔會個盒壞呀, 個盒又叉到電架喎

引用:
原帖由 獅子個口好大 於 2021/10/14 13:53 發表

唔得 我用左平時電話去mon 果條線試都係唔得
唔會個盒壞呀, 個盒又叉到電架喎
你是否用過Nintendo個火牛來充其他智能裝置?
**千萬不要用Nintendo個火牛去充手機等其他非SWITCH裝置.
(也不要經DOCKING來充手機或其他智能裝置)
它是有保護. 會自動暫停運作.
用家要將火牛斷電(不要接牆身蘇位), 不要連接SWITCH.
要等待約30分鐘才會重啟.

這是2017年開賣時已經發現的裝置保護功能.

主題標籤 #switch
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]