• 瀏覽: 8,185
  • 回覆: 52
打風要WFH都係香港好多公司選擇同事留喺安全地方工作嘅其中一個方法。
琴日收工之前拎咗電腦預備今日WFH,起身嗰陣見到仲掛緊8號就知屋企人今日都唔使返工。
明明起身嗰陣又唔會同你講嘢,但係當你開始做嘢嗰時就會問你好多問題…
好似我爸爸咁,又問我食唔食飯,使唔使睇電視,今日晏晝同夜晚食咩好…
點解要喺人哋做緊嘢嗰陣先問咁多問題㗎…仲要而家見到佢返左入房話瞓多陣我都好想瞓呀…
WFH真係好麻煩,見到屋企張床你都冇得瞓上去!

熱賣及精選
訓左上司都唔知啦

邊個發明返工

有屋企人煩其實都係件幸福既事

At least 唔洗出去

慳時間

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-13 01:35 PM 發表

有屋企人煩其實都係件幸福既事
雖然係咁講,但係返緊工呀嘛…

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-10-13 02:21 PM 發表

At least 唔洗出去
但係以前打風都唔使返工

引用:
原帖由 至尊港女 於 2021-10-13 03:02 PM 發表

雖然係咁講,但係返緊工呀嘛…
你同佢講: 呀爹~~~~我做緊野轉頭先同你傾

同意

係可以仲困身、工時仲長、食晏仔仲以為自己鼠左出去,睇你個排係咪打哂仗

已成常態

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-13 03:04 PM 發表

你同佢講: 呀爹~~~~我做緊野轉頭先同你傾
隔一陣又問我使唔使蒸燒賣畀我食,雖然我真係好想食…

引用:
原帖由 至尊港女 於 2021-10-13 10:30 AM 發表

打風要WFH都係香港好多公司選擇同事留喺安全地方工作嘅其中一個方法。
琴日收工之前拎咗電腦預備今日WFH,起身嗰陣見到仲掛緊8號就知屋企人今日都唔使返工。
明明起身嗰陣又唔會同你講嘢,但係當你開始做嘢嗰時就會問你好多問題…
好似我爸爸咁,又問我食唔食飯,使唔使睇電視,今日晏晝同夜晚食咩好…
點解要喺人哋做緊嘢嗰陣先問咁多問題㗎…仲要而家見到佢返左入房話瞓多陣我都好想瞓呀…:smile_27 ...
藍屍話我要返工🤭🤣😆😁

邊個發明返工有糧出?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]