• 瀏覽: 37,430
  • 回覆: 495
本主題由 hyunjung 於 2021-10-15 03:04 PM 移動
熱賣及精選
乜水

引用:
原帖由 前往雀躍的核心 於 2021-10-14 08:10 AM 發表

【專訪有片︱仆心仆命換來一年只包薪$6800 余子明︰對無綫心淡得好緊要】
https://www.facebook.com/as1hk.entertainment/videos/1321768218253701

【專訪有片︱仆心仆命換來一年只包薪$6800 余子明︰對無綫心淡得好緊要】

余子明,人稱大眼雞,他是馮寶寶姐夫,馮素波的妹夫。在娛圈令人印象深刻的演出,有《封神榜》 ...
又一猛將?

引用:
原帖由 前往雀躍的核心 於 2021-10-14 08:10 AM 發表

https://www.facebook.com/as1hk.entertainment/videos/1321768218253701

余子明,人稱大眼雞,他是馮寶寶姐夫,馮素波的妹夫。在娛圈令人印象深刻的演出,有《封神榜》 ...
咦......
今次唔係叫佢地做廢佬?
又轉風向牙!
針原來有兩頭利架!

又一條食屎狗!

去咗妖電視一定鬧大台,呢個套路好鬼悶🥱

引用:

其實一年一個show 是邊個主意?
是否已經離開了的高層?

我好想知道呢個6800蚊年薪係要求啲咩工作?如果有工作是不是每次另外有薪金?

引用:
原帖由 illm8888 於 2021-10-14 08:58 AM 發表

我好想知道呢個6800蚊年薪係要求啲咩工作?如果有工作是不是每次另外有薪金?
6800係乜都唔使做就有嘅底薪,一年係最少有一次工作,唔係限制只能做一次工作,多勞多得。

V台,過嚟我俾2皮你一個月,一年廿萬,都要簽約,但你要出片數臭舊台,簽唔簽?

引用:
原帖由 41f4 於 2021-10-14 09:02 AM 發表

6800係乜都唔使做就有嘅底薪,一年係最少有一次工作,唔係限制只能做一次工作,多勞多得。
對,仲有SHOW計,要唔要你係睇監制,揀唔揀你係睇導演

如果覺得份合約唔合理可以唔簽,其實簽約時已經知道啲terms,事後出嚟嘈又係乜嘢道理?

76歲去邊度都炒啦!仲唸住有公司會養你一世?

妖TV入職條件首先要唱衰舊公司?

引用:
原帖由 41f4 於 2021-10-14 09:02 AM 發表

但如果變成不能做其他演藝工作,接到都要倒回來分紅給你,就唔簽都罷。70以上了,如果不打算長用要省錢,公司應該說不用簽約了,有job 就找你,大家更舒服。
要綁人怕他在其他台出現,出手就太低。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]