• 瀏覽: 16,891
  • 回覆: 118
+2
引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-10-15 08:36 PM 發表

幾時20大?
2022年10月
等皇帝 連任左先通

林鄭講過,在深圳攪投票站,如果開關,就吾使啦

提示: 違規內容已被屏蔽
與其望中港通
不如望同其他地方通仲有可能

引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-10-17 05:12 PM 發表
與其望中港通
不如望同其他地方通仲有可能
無可能啦.  始終同大陸通關係最重要.
好多做生意的好耐都無上去睇住D生意.
好多人的父母都在大陸, 幾耐無探過親人.
無可能先同其他國家.
而且而家無乜邊個國家感染率係低的.
好難開通.

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-10-17 06:11 PM 發表

無可能啦.  始終同大陸通關係最重要.
好多做生意的好耐都無上去睇住D生意.
好多人的父母都在大陸, 幾耐無探過親人.
無可能先同其他國家.
而且而家無乜邊個國家感染率係低的.
好難開通.
其實睇大陸對澳門處理方法就知
確實唔係檢疫問題
澳門中完十日八日又開返
香港?哪怕清零多一百日都唔會開
老友你講既係重要
但搞清楚…係香港人要返大陸傾生意
大陸人好多來港已經免隔離

引用:
原帖由 19西蒙 於 17-10-2021 06:18 PM 發表

確實唔係檢疫問題
澳門中完十日八日又開返
老友你講既係重要
今日被北京當局拒絕上京既譚耀宗又發功
指香港唔通關係因為健康碼無追蹤功能
但係!隔離澳門健康碼一樣無追蹤,要拎綠碼就靠自己填地址填資料
佢又話香港人返上去既都唔會介意被記錄行蹤~
我又想講,大陸既行程碼係唔支援一卡兩號既港澳地區人士
連國情都唔了解既人,到底點解可以做到人大?

引用:
原帖由 TOD 於 2021-10-17 07:07 PM 發表

今日被北京當局拒絕上京既譚耀宗又發功
指香港唔通關係因為健康碼無追蹤功能
但係!隔離澳門健康碼一樣無追蹤,要拎綠碼就靠自己填地址填資料
佢又話香港人返上去既都唔會介意被記錄行蹤~
我又想講,大陸既行程碼係唔支援一卡兩號既港澳地區人士:smile_3 ...
師兄拍既行程碼即係健康碼?
唔用得一卡兩號好小事姐
買一張登記就得
問題係根本已經唔係疫情原因封關呢下煩

引用:
原帖由 19西蒙 於 17-10-2021 07:12 PM 發表

師兄拍既行程碼即係健康碼?
唔用得一卡兩號好小事姐
買一張登記就得
問題係根本已經唔係疫情原因封關呢下煩
行程碼同健康碼兩樣野黎
就算你隔離完成後買一張新卡登記行程碼,都要等14日先會有記錄

引用:
原帖由 TOD 於 2021-10-17 07:15 PM 發表

行程碼同健康碼兩樣野黎
就算你隔離完成後買一張新卡登記行程碼,都要等14日先會有記錄
如果我以前就有張實名登記左既大陸號碼呢?

引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-10-17 06:18 PM 發表

確實唔係檢疫問題
澳門中完十日八日又開返
老友你講既係重要
唔係啵. 澳門重未開返呀.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]