• 瀏覽: 4,795
  • 回覆: 110
+11
引用:
原帖由 冬寒回收的豬豬 於 2021-10-14 10:51 PM 發表

新鮮唔代表食,呢個田地我見多!
當然廚師的廚藝要高啦

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 10:41 PM 發表

可能咁啱得咁橋啫,都唔係唔好食既,係我對什會飯有D要求,請息怒
佢近年D出品係退步左好多!
包括早茶!蛋師兄對佢有要求
都正常。因你牌頭同價錢領顧客有期望!

有人打斧頭

引用:
原帖由 十九老綿羊 於 14-10-2021 10:53 PM 發表

佢近年D出品係退步左好多!
包括早茶!蛋師兄對佢有要求
都正常。因你牌頭同價錢領顧客有期望!
咁佢呢個性價比係低咗少少。我食過佢地個鴨腿湯飯,係好正既,唔太貴,呢個就食得過

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-14 10:53 PM 發表

當然廚師的廚藝要高啦
係呀,好廚師先係對新鮮食材尊重。

喺咪旺角先達 離嗰度

引用:
原帖由 今天外圍的採購 於 14-10-2021 10:56 PM 發表
喺咪旺角先達 離嗰度
唔係富記,係蓮香居

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 09:16 PM 發表

其實蛇王芬都有,係驚佢D料唔靚
蛋,邊間?個人感覺,蛇王芬可能更伏,我咁多年只係覺得距潤腸好食,其他嘢伏到唔伏。

引用:
原帖由 冬寒回收的豬豬 於 2021-10-14 10:56 PM 發表

係呀,好廚師先係對新鮮食材尊重。
錢很多人都花得起。。。“惜食”就唔係個個人能參透!

引用:
原帖由 粗俗的水管 於 14-10-2021 10:59 PM 發表

蛋,邊間?個人感覺,蛇王芬可能更伏,我咁多年只係覺得距潤腸好食,其他嘢伏到唔伏。
蓮香居,我都係食番粥麵小廚,用料有保證D

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-14 10:59 PM 發表

錢很多人都花得起。。。“惜食”就唔係個個人能參透!
呢個道理就有啲好深,唔係我可以解釋嘅

引用:
原帖由 冬寒回收的豬豬 於 2021-10-14 11:01 PM 發表

呢個道理就有啲好深,唔係我可以解釋嘅
16叔常言道,每一餐都好珍貴,嚴選(不論平與貴),好重要!

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-14 11:05 PM 發表

16叔常言道,每一餐都好珍貴,嚴選(不論平黃貴),好重要!
有道理,珍惜穀物更加要由小朋友抓起,我唔需要喺接受噉嘅薰陶嘞。

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 08:27 PM 發表
$80幾蚊,唔係唔好食,係D配料唔合格。上枱一碟麵加一碟紅醋,讚!炸麵底配紅醋好味道。茨汁煮得好味,唔太咸。仲要係配菜芯,又要讚!但係,D配料實在唔合格。個人認為D豬什呀,魷魚呀,蝦呀唔夠新鮮。坦白講句對面間新五龍D配料新鮮好多。我講多一次,呢碟麵炒得有水準,唔係唔好食,係配料既問題,有少少失望。

12756659 12756660 12756661 12756662 12756663 1275 ...
發現蛋兄對豬什呢家野,好似特別有興趣喎

引用:
原帖由 番鹼水煲通粉 於 14-10-2021 11:16 PM 發表

發現蛋兄對豬什呢家野,好似特別有興趣喎
冇錯,細細個就食及第粥什會飯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]