• 瀏覽: 4,803
  • 回覆: 110
+11
加餘均益

引用:
原帖由 zevo 於 14-10-2021 11:24 PM 發表
加餘均益
我鍾意點紅醋食

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 11:17 PM 發表

冇錯,細細個就食及第粥什會飯
有空何不來個自家小小製鹹菜勁多豬肚湯
橫掂香港買豬肚易過番邦多多聲

引用:
原帖由 番鹼水煲通粉 於 14-10-2021 11:27 PM 發表

有空何不來個自家小小製鹹菜勁多豬肚湯
橫掂香港買豬肚易過番邦多多聲
廚房暫時屬於母親大人,我不敢亂動,請見諒

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 10:19 PM 發表

咁你坐船去
😂我要🚁🚁🚁🚁🚁

呢期咁多人食炒麵. 

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 11:25 PM 發表

我鍾意點紅醋食
也正吖

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 08:27 PM 發表
$80幾蚊,唔係唔好食,係D配料唔合格。上枱一碟麵加一碟紅醋,讚!炸麵底配紅醋好味道。茨汁煮得好味,唔太咸。仲要係配菜芯,又要讚!但係,D配料實在唔合格。個人認為D豬什呀,魷魚呀,蝦呀唔夠新鮮。坦白講句對面間新五龍D配料新鮮好多。我講多一次,呢碟麵炒得有水準,唔係唔好食,係配料既問題,有少少失望。

多謝收睇!
驗屍?

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 08:27 PM 發表
$80幾蚊,唔係唔好食,係D配料唔合格。上枱一碟麵加一碟紅醋,讚!炸麵底配紅醋好味道。茨汁煮得好味,唔太咸。仲要係配菜芯,又要讚!但係,D配料實在唔合格。個人認為D豬什呀,魷魚呀,蝦呀唔夠新鮮。坦白講句對面間新五龍D配料新鮮好多。我講多一次,呢碟麵炒得有水準,唔係唔好食,係配料既問題,有少少失望。

12756659 12756660 12756661 12756662 12756663 1275 ...
八十幾蚊真係吾抵. 坊間食呢類麵多數炸, 其實全脆吾好食, 但廚房喺快咗. 食過正嘅會喺煎, 全面脆, 入面軟, 加埋啲汁一齊食喺好正

啲配料全部都係雪藏貨 雪到縮埋曬
冇得投訴呀 材料完全係一碟什會炒麵  

hea住做 

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-10-14 09:01 PM 發表

怕唔怕多梳打粉?
酒樓/茶記豬肉//排都有加梳打粉

引用:
原帖由 ^guts^ 於 2021-10-15 12:39 AM 發表

八十幾蚊真係吾抵. 坊間食呢類麵多數炸, 其實全脆吾好食, 但廚房喺快咗. 食過正嘅會喺煎, 全面脆, 入面軟, 加埋啲汁一齊食喺好正
間唔中過吓口癮好了, 呢D面無論煎或炸都喪吸油, 再加埋個油膩既汁, 等如飲咗成碗油入肚!

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-14 09:27 PM 發表

我心諗橫掂用得八達通,就豪一次試下咁。平時我都冇食得咁貴一碟什會飯既
佢麵底肯用貴價旦麵。所以面好食
茶餐廳大排檔就用下價梘水麵

上次你去街市粥店係咪好食過今次?上次3X元

引用:
原帖由 wongshek 於 15-10-2021 06:32 AM 發表

佢麵底肯用貴價旦麵。所以面好食
茶餐廳大排檔就用下價梘水麵

上次你去街市粥店係咪好食過今次?上次3X元
上次豬什飯31蚊

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-10-15 07:30 AM 發表

上次豬什飯31蚊
朱什好不好過今次?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]