• 瀏覽: 4,247
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
片長太短,得幾場打戲,兩魔互片只得最尾一場,冇乜大場面!同上一集好似好多嘢重複咁!

今集太多口水,最慘毒魔嘈得嚟冇口型你睇,配樂又係得個嘈字!

劇情非常大路冇驚喜,雖然Woody Harrelson演變態佬入形入格,啲假髮造型好心執執佢!

Ms Chan就最cute,突出過女主角

熱賣及精選
Woody Harrelson角色在上集片尾已經埋下伏線,呢個連環殺人犯,正正就係將會演變成比毒魔更可怕嘅「血蜘蛛」!

引用:
原帖由 nonac. 於 2021-10-14 10:41 PM 發表

Woody Harrelson角色在上集片尾已經埋下伏線,呢個連環殺人犯,正正就係將會演變成比毒魔更可怕嘅「血蜘蛛」!
聞說Venom响漫畫世界係無性繁殖,並非被咬由血液傅染,你估喪屍咩?邊有人主動咬喪屍令自己變成喪屍

咁玩法還要返某星球運同類侵襲地球?Venom只要將自己啲血四圍潑,-陣間就百子千孫

引用:
原帖由 nonac. 於 2021-10-14 10:20 PM 發表

片長太短,得幾場打戲,兩魔互片只得最尾一場,冇乜大場面!同上一集好似好多嘢重複咁!

劇情非常大路冇驚喜,雖然Woody Harrelson演變態佬入形入格,啲假髮造型好心執執佢!

連環殺人犯變身後劫獄救條女, 打得幾精彩

去教堂行禮充滿黑色浪漫, 最後為條女內閧, 自己條命都唔顧, 都幾有情有義

其實係編劇失敗,因為有兩個奸角,點都可以分開幾場打鬥。上集死淨兩隻對打已經俾人話悶,今集都只係得兩隻實在太少。理論上可以出埋Toxin,下集可以講Anti-venom。

Carnage唔可以咁快死,希望下集有方法重生。聽講佢可以幫host既人頭再生,唔知係咪真。

一般續集格局

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-16 04:50 PM 發表

其實係編劇失敗,因為有兩個奸角,點都可以分開幾場打鬥。上集死淨兩隻對打已經俾人話悶,今集都只係得兩隻實在太少。理論上可以出埋Toxin,下集可以講Anti-venom。

Carnage唔可以咁快死,希望下集有方法重生。聽講佢可以幫host既人頭再生,唔知係咪真。
奸角背景交代得有啲模糊,遲入場或開頭冇留意就好難明!

結尾打大佬有點草草了事嘅感覺

引用:
原帖由 長崎勳緒 於 2021-10-16 05:34 PM 發表

一般續集格局
換咗人執導,續集被比下去

引用:
原帖由 nonac. 於 2021-10-14 10:20 PM 發表

睇完相當之失望,根本就係冇寫好劇本就要拍,趕住開,草草拍完,個劇本冇交代好多細節,為拍而拍,諗住上集有八億票房,今次十拿九穩,睇嚟票房凍過水,雖然話最後有彩蛋想吸引人入場,但睇嚟就算有佢都好難再令觀眾入場,都係睇Marvel自家戲劇本完整好多,都係等下個月永恆族、十二月蜘蛛俠先至有真正有水準Marvel戲睇。

引用:
原帖由 pgs1301 於 2021-10-17 02:47 PM 發表

睇完相當之失望,根本就係冇寫好劇本就要拍,趕住開,草草拍完,個劇本冇交代好多細節,為拍而拍,諗住上集有八億票房,今次十拿九穩,睇嚟票房凍過水,雖然話最後有彩蛋想吸引人入場,但睇嚟就算有佢都好難再令觀眾入場,都係睇Marvel自家戲劇本完整好多,都係等下個月永恆族、十二月蜘蛛俠先至有真正有水準Marvel戲睇。
的確給人劇本唔完整感覺,由開埸介紹男女奸角199X定情,女角突然被押走,途中出事,仿似女角已經死咗,點知20幾年後原來未死,除非好留心或者事先有做功課,否則好難明

6分我係同意嘅

其實中後段又未至於太差,但前段唔知做乜嘥咁多時間講男主同毒魔鬥氣,導演可能想輕鬆啲,但問題過程一啲都唔好笑,簡直係垃圾時間,觀眾要捱完一大段悶場先有野睇。

6分即係麻麻

引用:
原帖由 一人行 於 2021-10-18 03:06 AM 發表

6分我係同意嘅

其實中後段又未至於太差,但前段唔知做乜嘥咁多時間講男主同毒魔鬥氣,導演可能想輕鬆啲,但問題過程一啲都唔好笑,簡直係垃圾時間,觀眾要捱完一大段悶場先有野睇。
文戲部份同人魔鬥咀,係減分主要因素,整體故事亦不大吸引

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-10-18 06:04 PM 發表

6分即係麻麻
見仁見智,以往一般睇睇IMDB一般評分有7分或以上先入塲,呢部冇但因打8號風球兼周三上畫!所以都唔可以怪人

引用:
原帖由 nonac. 於 2021-10-18 09:52 PM 發表

見仁見智,以往一般睇睇IMDB一般評分有7分或以上先入塲,呢部冇但因打8號風球兼周三上畫!所以都唔可以怪人
如果唔係大片嘅話,IMDB 7分以下有時都有好嘢,但大片(包括呢套),新上畫得六點幾分一般都唔會好,只係未至於太差。

呢套的確唔得,但動作場面尚算唔錯,後段娛樂性都ok,可以一看。

又係嗰句,呢套戲衰喺前段男主同毒魔鬥氣拖得太長,而且拍得好悶。

男主演得太貼地,冇喜劇感,呢類鬥氣情節,唔夠生鬼就唔好睇。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]