• 瀏覽: 57,364
  • 回覆: 544
  • 追帖: 4
我屋企個三開電掣壞左, 師傅收我500元維修(連工包料), 是不是很貴呢!

熱賣及精選
電掣唔貴,人工貴

做一單維修就當一工計,佢包掣,已算有D良心
嫌貴下次可能要格幾間....

買個制幾十蚊,但人工貴,熟手電工千幾蚊一日,特登上門幫你做,收你4,5百蚊合理

附件

abbr_0ab468aa02e3a255a7436aeac3d63ab0.png(40.1 KB)

2021-10-15 12:46 PM

自己換囉

電製有平有貴, 十幾蚊至過千都有, 
熄總製跟住佢原先駁位去駁ok, 
如果冇事慳幾百, 不過你一次壞三個唔似簡單野

一次過換多幾個電掣冇咁貴,專程上門換一個會貴啲。

引用:
原帖由 faderic108 於 2021-10-15 11:55 發表

我屋企個三開電掣壞左, 師傅收我500元維修(連工包料), 是不是很貴呢!
合理

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-10-15 12:46 PM 發表

買個制幾十蚊,但人工貴,熟手電工千幾蚊一日,特登上門幫你做,收你4,5百蚊合理
你都講1日千幾蚊。。但佢做半個鐘都唔洗

引用:
原帖由 mch411 於 2021-10-15 12:49 PM 發表

電製有平有貴, 十幾蚊至過千都有, 
熄總製跟住佢原先駁位去駁ok, 
如果冇事慳幾百, 不過你一次壞三個唔似簡單野
一個3開掣呀!

你有能力自己換?

正常收700

我之前第一次自己換成功左,其實好容易

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-10-15 01:10 PM 發表

你都講1日千幾蚊。。但佢做半個鐘都唔洗
上門呀大哥,來回時間唔使計?你洗衣機電視機上門檢查乜都唔做就先收500啦,你試下揾醫生上門診症睇下收幾錢?
香港算平啦,去外國仲貴到無淪呀,所以啲鬼佬間屋乜都自己做,水喉電燈馬桶屎渠屋頂全能,香港人移民好多都頂唔順呢點呀

電工 :1450-1500一工

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]