• 瀏覽: 3,912
  • 回覆: 33
日日做埋D暗黃節目...用埋一班暗黃人~~仲有乜機會翻身????
大陸咁多好歌手唔合作去攪大制作............日日搵埋班小DD小妹妹, 唱成咁米玩喇..........
一班暗黃只想攪死你......所以好心醒下喇!!

熱賣及精選
手掌係肉手背又係肉,香港班觀眾又話tvb嘅電視劇加得太多大陸原素而杯葛擺睇

引用:
原帖由 topsmac2 於 2021-10-15 09:48 PM 發表

日日做埋D暗黃節目...用埋一班暗黃人~~仲有乜機會翻身????
大陸咁多好歌手唔合作去攪大制作............日日搵埋班小DD小妹妹, 唱成咁米玩喇..........
我只係知tvb真係好多仆街曱甴係入面,你淨係睇j2一個台灣可以日播夜播講去邊度玩邊度食………但係泥泥去去又係麵線滷肉飯牛肉麵……………咁樣播法其實成個台灣嘅小店都已經介紹過曬㗎啦,真係唔知以為係台灣電視台呀

引用:
原帖由 俗世遊人 於 2021-10-15 10:55 PM 發表

我只係知tvb真係好多仆街曱甴係入面,你淨係睇j2一個台灣可以日播夜播講去邊度玩邊度食………但係泥泥去去又係麵線滷肉飯牛肉麵……………咁樣播法其實成個台灣嘅小店都已經介紹過曬㗎啦,真係唔知以為係台灣電視台呀
為了慳錢咪不停重播囉,你估真係咁有心思咩

引用:
原帖由 topsmac2 於 2021-10-15 09:48 PM 發表

如果只為做比大陸睇咁洗乜係香港搞tvb

引用:
原帖由 俗世遊人 於 2021-10-15 10:55 PM 發表

因為去台灣拍成本平啲,又近香港
J2目標觀眾係年青人

証明tvb無色囉
係班黃人睇到有色

好似viu咁
包裝係黃
實質係紅色企業有投資
老闆仲公開橕政府
班藝人仲成日幫藍店買廣告
拍條片支持中國災民

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-10-15 23:01 發表

如果只為做比大陸睇咁洗乜係香港搞tvb
問題係唔應將政治立場帶入任何節目,咁樣做節目法好唔專業,將政治立治抽離節目,將節目回歸主題,如果有人將政治立場帶入節目,應該炒人

引用:
原帖由 suzume 於 2021-10-16 03:54 AM 發表

証明tvb無色囉
係班黃人睇到有色

好似viu咁
包裝係黃
實質係紅色企業有投資
老闆仲公開橕政府
拍條片支持中國災民
YC啲眼除咗有色,仲有濾鏡,你講嗰啲全部自動過濾睇你唔到🤣;仲有放人鏡,大陸小小事就無限放大😂

引用:

有人識先得架 楊幕 范冰冰 又出唔起錢

引用:
原帖由 suzume 於 2021-10-16 03:54 AM 發表

証明tvb無色囉
係班黃人睇到有色

好似viu咁
包裝係黃
實質係紅色企業有投資
老闆仲公開橕政府
拍條片支持中國災民
咁點解唔見EM姜肥係抖音有帳號既但TVB起碼有幾十個藝人係抖音有帳號,仲一星期更新幾次,有時會開live,同埋唔見EM姜肥出席D大show如彎區升明月

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-10-16 05:11 AM 發表

咁點解唔見EM姜肥係抖音有帳號既但TVB起碼有幾十個藝人係抖音有帳號,仲一星期更新幾次,有時會開live,同埋唔見EM姜肥出席D大show如彎區升明月
吃不到的葡萄是酸的

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-10-16 05:11 AM 發表

去大市場有問題咩

姜姜咪又係去完大陸落選至反港

引用:

小粉紅上身

提示:支持鍵盤翻頁左 右