• 瀏覽: 11,570
  • 回覆: 209
本主題由 hyunjung 於 2021-10-18 04:05 PM 移動
土生土長香港人,
識講廣東話,識睇中文,
唱歌好,跳舞好,演技一流,
遺憾未攞過影后。

熱賣及精選
覺得佢只去到林憶蓮、葉蒨文嗰一級,未到梅艷芳、王菲嘅Level。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-10-16 11:41 AM 發表

覺得佢只去到林憶蓮、葉蒨文嗰一級,未到梅艷芳、王菲嘅Level。
仲爭多級

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-10-16 11:41 AM 發表

無錯,對比梅艷芳、王菲,
簡直唔入流

引用:

Sammi 只靠後天努力。梅,菲係天賦

引用:

林同葉低過山貓講紅同歌
同梅同菲
就真差兩班

真係太監騎馬!

引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2021-10-16 12:08 PM 發表

Sammi 只靠後天努力。梅,菲係天賦
或者咁講 , 梅既偉大反而係歷史級 ...

係梅之前 , 歌手真係只係唱歌 , 但梅就開啟左觀眾視覺享受
所以先有 "舞台王者" 呢個朵

唯一就未必 , 但如果定義嚴格一 D , 話佢係香港最後一位天后 ,
都尚有一定合理性 ... 係JEOY粉可能唔係咁認同羅

KELLY  楊四萬  特釘琪其實真係唔夠格 ^.^"
咁就更加唔好同我講 "連屎眼" 果D垃圾拉 ... ^.^"

引用:

低憶蓮Sally 好幾級
Sammi根本唔係天后,只是一位女歌手

但最鍾意講啲低能式英文哩。

例:廿多年前出show ,見到個聖誕鐘佈景,然後就講:「嘩,個 Bell 好靚呀!」

全場 PA 個個擰哂頭,吹哂脹。之後仲暗串臭四,到彭羚出場時話:「彭 bell,到你唱夜風 bell 喇。」

可憐嘅彭羚,躺著也中槍。

引用:
原帖由 派閥政治 於 2021-10-16 12:27 PM 發表

唯一就未必 , 但如果定義嚴格一 D , 話佢係香港最後一位天后 ,
都尚有一定合理性 ... 係JEOY粉可能唔係咁認同羅

KELLY  楊四萬  特釘琪其實真係唔夠格 ^.^"
咁就更加唔好同我講 "連屎眼" 果D垃圾拉 ... ^.^"
千禧四大天后:楊千嬅、容祖兒、G.E.M.、謝安琪

引用:
原帖由 MiracleZone 於 2021-10-16 04:32 PM 發表

千禧四大天后:楊千嬅、容祖兒、G.E.M.、謝安琪
但一擺係全華語區計(就算唔計國內) , 楊四萬  特釘琪都可以收皮

楊四萬去台灣宣傳唱片 , 人地仲以為佢係演員出身 ;
特釘琪去台灣宣傳唱片 , 有人介紹佢係 "香港天后" ,
台灣頂級主持張菲就UP左一句 : 是嗎??? 還真的看不出來啊 !!!

其實合理 , 張菲年代既香港天后係林憶蓮  葉倩文  梅艷芳  王菲
張曼玉  劉嘉玲 ... 特釘琪跌左9個LEVEL都唔只拉 !!! ^.^"

每個人心中, 都有一個天后, 但Sammi一定唔係, 我心目中嘅天后囉.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]