• 瀏覽: 3,966
  • 回覆: 29
差人話兩邊都唔告,但就冇出返封信,只係口頭講,想問程序上係咪咁?
因為我試過自抄,差人話唔告我,都有出返封信畀我。

咩事先?

引用:
原帖由 3882 於 2021-10-16 19:19 發表

咩事先?
Cut線引至

如果有開file,一定有信

引用:
原帖由 taiuke123 於 2021-10-16 20:52 發表

如果有開file,一定有信
師兄想問如果冇開file只係咁樣口頭講話兩邊都唔告有冇問題?

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-16 10:22 PM 發表

師兄想問如果冇開file只係咁樣口頭講話兩邊都唔告有冇問題?
可否詳細少少發生咩 事件經過

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-16 19:17 發表

差人話兩邊都唔告,但就冇出返封信,只係口頭講,想問程序上係咪咁?
究竟發生乜嘢事?你有冇報案?有冇報案紀錄?有啲事件,兩方面都有責任,警方調查過之後,考慮過之後兩邊都唔告。

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-16 10:22 PM 發表

冇開file,即係無案又無記錄,其實講緊乜 ??

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-16 07:17 PM 發表

你覺得你有理, 人地錯, 你可以主動告對方.

警察唔會為那一方"出頭", 但會記錄你地單意外. (其實只係你地私人斗紛)

PS: 嚴重意外, 有死人, 警先會主動調查.

引用:
原帖由 A1000 於 2021-10-17 09:33 發表

究竟發生乜嘢事?你有冇報案?有冇報案紀錄?有啲事件,兩方面都有責任,警方調查過之後,考慮過之後兩邊都唔告。
當場已經報警,差人睇完cam話應該兩邊都唔告

引用:
原帖由 Dr.Air 於 2021-10-17 12:00 發表

冇開file,即係無案又無記錄,其實講緊乜 ??
即場已報警

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-17 02:07 PM 發表

即場已報警
即場報警,但又無開 file,口頭兩邊唔告,即係已經和解私了,完

file 都無開,當然唔會有任何文件書信

引用:
原帖由 Dr.Air 於 2021-10-17 14:11 發表

即場報警,但又無開 file,口頭兩邊唔告,即係已經和解私了,完

file 都無開,當然唔會有任何文件書信
對方當場冇上白事車,但差人告知事後對方去咗攞車手奬,

引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-17 14:06 發表

當場已經報警,差人睇完cam話應該兩邊都唔告
噉咪皆大歡喜囉!兩架車有冇撞,有冇損毀。

交通意外冇人死傷,冇乜好告!一告落口供都幾粒鐘,大家都唔過癮……特別係差佬!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]