• 瀏覽: 5,968
  • 回覆: 69
https://std.stheadline.com/realtime/article/1763332/即時-體育-英超-曼聯慘負李城-普巴直言需踢得更聰明

普巴及C朗在陣,仍然未能助曼聯取勝。 AP

英超聯賽曼聯今輪作客以2:4不敵李斯特城,防線暴露缺口,引來外界批評。曼聯中場保羅普巴直言球隊需要改變,但有傳管理層仍然信任蘇斯克查,不會考慮換帥。

受傷之後狀態未足的哈利馬古尼今場成為漏洞,結果紅魔鬼無法抵抗狐狸攻勢慘敗離場,現時八戰十四分排第五,落後車路士五分。普巴說球隊需要改變,減少無謂失球:「我們已經有一段長時間會出現這樣的比賽場面,容易愚蠢及輕易地失球。如果我們想贏聯賽,這些比賽即使困難都要贏下來。我們需要改變,不知道是球員狀態還是什麼,我們要找到致勝的態度和戰術。」

普巴直言,球迷一定會給予球隊壓力,但曼聯要嘗試踢得更加聰明及控制比賽。今場失利之後,曼聯近二十個月聯賽作客廿九場不敗的紀錄告終,一切從頭開始。蘇斯克查賽後承認派上馬古尼是他選擇錯誤,強調球隊要改善防守及整體演出。外電傳媒指曼聯管理層仍然信任蘇斯克查,不會在此刻換帥。加利尼維利指曼聯近年已經有過太多換帥的經歷,因此球會寧願信任蘇斯克查的計畫,給他多一些時間建立球隊。

曼聯越踢越沉,十一個落場只有一半在比賽,其餘在遊魂,無戰術的比賽。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選
曼聯近二十個月聯賽作客廿九場不敗的紀錄告終

<--好明顯呢兩個月出事啦...之前開咧兩三場仲好地地

言下之意即係話隊友豬啦

引用:
原帖由 lrway 於 2021-10-17 10:55 AM 發表

曼聯近二十個月聯賽作客廿九場不敗的紀錄告終

<--好明顯呢兩個月出事啦...之前開咧兩三場仲好地地
C朗蘇B的不和
普巴加薪的問題
麥佳亞的傷患
星多…主帥無力調教

你咁講即係話羅羅唔聰明姐,雖然佢IQ係低d,無乜讀過書,但一場隊友唔應該咁話佢丫

引用:
原帖由 jcg3 於 2021-10-17 11:11 AM 發表

言下之意即刻話隊友豬啦
全無默契的比賽。

普巴出嚟講嘢,唔知有冇理過 SoB 感受?我替 SoB 難過

引用:
原帖由 wwwapple 於 2021-10-17 11:19 AM 發表

普巴出嚟講嘢,唔知有冇理過 SoB 感受?我替 SoB 難過
曼聯被李斯特城打爆後,法國中場保羅普巴賽後表示:「老實講,我哋輸呢啲比賽已經好長時間,但一直搵唔到問題所在,經常失埋啲愚蠢嘅波。曼聯要作出改變,所有人都有責任,最激氣係我哋仲未搵出問題喺邊,球隊要有合適嘅精神同戰術去贏波。」

蘇斯克查亦都承認自己作出「差勁決定」:「睇番呢場波我哋失咗4球,防守真係好差,球隊表現喺水準以下,唔值得攞到分。」曼聯中堅哈利馬古尼今場犯錯,蘇斯克查就話:「個陣係我排嘅,如果唔Work係我嘅問題,今場失咗4球波,或者我做咗一啲差勁嘅決定。」

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-10-17 11:27 AM 發表

曼聯被李斯特城打爆後,法國中場保羅普巴賽後表示:「老實講,我哋輸呢啲比賽已經好長時間,但一直搵唔到問題所在,經常失埋啲愚蠢嘅波。曼聯要作出改變,所有人都有責任,最激氣係我哋仲未搵出問題喺邊,球隊要有合適嘅精神同戰術去贏波。」

蘇斯克查亦都承認自己作出「差勁決定」:「睇番呢場波我哋失咗4球,防守真係好差,球隊表現喺水準以下,唔值得攞到分。」曼聯中堅哈利馬古尼今場犯錯,蘇斯克查就話:「個 ...
上半場失嗰球,就應該要換隊長走
唔係話犯錯即換,而係佢根本未準備好比賽

引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-10-17 11:35 AM 發表

上半場失嗰球,就應該要換隊長走
唔係話犯錯即換,而係佢根本未準備好比賽
加薪後急於表現,可惜傷患影響表現,早一些退下來,曼聯還有力一戰。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-10-17 11:37 AM 發表

加薪後急於表現,可惜傷患影響表現,早一些退下來,曼聯還有力一戰。
我記憶中,肥梳有客串過中堅
李城唔係打高Q大棍,其實可以一試

失嗰4球,全部同隊長有關

引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-10-17 11:39 AM 發表

不少球迷賽後將C朗今場比賽的表現剪輯成片,當中不乏交失波、分心引致犯錯、浪費機會等等。

哈利麥佳亞原本預期因傷缺陣,最終令人意外地披甲,但結果明顯沒有足夠狀態,令曼聯在周六英超以2:4不敵李斯特城,29場作客不敗紀錄告終,狐狸更史上首度連續兩場擊敗紅魔。

引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-10-17 11:39 AM 發表

肥 shaw 都好多失位喎,仲移入中堅?

中場防守要做好d先得,李城本身破密集能力唔強,主要係等對手主攻再搶中場反擊。

博格巴話加左人工先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]