• 瀏覽: 1,488
  • 回覆: 10

引用:
原帖由 livewithvirus 於 2021-10-17 11:14 AM 發表

塞車 ? 你唔出街就得啦, 你點解要出街增加交通負荷?

我去的地方全部暢通無阻, 路面順暢, 駕駛愉快.剛剛想再買多幾部私家車, 家中一人一部車就最好.

電動車多

引用:
原帖由 Yorosan 於 2021-10-17 05:57 PM 發表

塞車 ? 你唔出街就得啦, 你點解要出街增加交通負荷?

我去的地方全部暢通無阻, 路面順暢, 駕駛愉快.剛剛想再買多幾部私家車, 家中一人一部車就最好.
人哋出街就話人 增加負荷塞車,自己出街就話暢遊

關車咩事人多先會車多,少啲人自然車少。少車人唔減唔通叫啲人行路咩!

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-10-18 03:21 PM 發表

關車咩事人多先會車多,少啲人自然車少。少車人唔減唔通叫啲人行路咩!
香港如果死剩 100萬人, 揸車出街, 肯定路路暢通
大家努力 ~

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-10-18 05:03 PM 發表

香港如果死剩 100萬人, 揸車出街, 肯定路路暢通
大家努力 ~
唔使死剩100萬咁誇張。少二百萬已經好好多了

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-10-18 05:29 PM 發表

我都好想知, 有邊個大都市, 係無塞車 ?
上海、廣州、北京、東京大阪、台北、曼谷、倫敦, NewYork ?

只要每個區能夠同時容納全港的車輛數目,就徹底解決塞車問題,覺得塞車最實際嘅舒緩方法係屌柒自己做乜買架車落嚟塞住人哋塞住自己

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-10-18 05:29 PM 發表

少果200幻死窮有鬼用咩!個個移民都冇錢有鬼錢買車!

引用:
原帖由 livewithvirus 於 17-10-2021 11:14 發表

主要原因係因為冇警察抄牌。
三線道路兩線泊車
全香港各區自由泊車。
防疫期間所有商鋪送一個泊車位。
和商鋪門前的行人路。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]