• 瀏覽: 10,198
  • 回覆: 106
引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-10-17 11:31 AM 發表

睇完場波,
最大問題係C7 ?
C7 無表現係事實
但四球失波,直接令球隊輸波係邊個呢?
有人話買牙朗返黎只係要佢入波,但佢浪費咗幾個機會不特只仲要冇助攻,50萬周薪又要正選嘅前鋒對入球毫無幫助,咁輸波都唔關佢事?!😌

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-10-17 11:42 AM 發表

後場一次傳球,隊長馬古尼輕描淡寫地預備接應,不察對手前鋒伊恩拿祖已蓄勢待發,全速搶去腳下球。伊恩拿祖冷靜橫傳予禁區頂中路無人看管的泰利文斯,後者一記妙到毫巔的熨射收死曼聯門將迪基亞,紅魔被追成1:1,馬古尼確實責任最大。

戰至78分鐘,李斯特城一次角球攻勢,蘇恩古門前撞入,馬古尼被指「包越位」;82分鐘拉舒福特為曼聯扳平2:2,下一個攻勢負責看管華迪的馬古尼,不知何故看守對方中途突然 ...
如果牙朗有半分貢獻,例如入波呀、助攻呀都好,符碌或者12碼都好,咁輸波未必關佢事,但係咁浪費機會又霸住個位嘅前鋒,輸波真係唔關佢事?你當所有人同你一樣唔識波?!

引用:
原帖由 問世間 於 2021-10-17 11:44 AM 發表

其實問題在於美斯
呢個機會大

引用:
原帖由 使徒行者 於 2021-10-17 12:04 PM 發表

c7在場,球隊前埸迫搶=零
人哋話千股一帝只負責執雞同12碼,最多沖廁多1次,但冇講過要迫搶㗎喎⋯⋯

引用:
原帖由 一休小徒孫 於 2021-10-17 01:18 PM 發表
繼艾力尼 沙利 派路  現在到so b等炒  個個領隊刀唔掂??  但C朗來曼聯之前開季初 sob帶得好好  C朗離開祖記後  艾力尼又帶番好祖記 各領隊呢4,5年係未夾埋整蠱c朗 ??😡😡
只可以話牙朗勁在可以逼走所以水平嘅領隊,無論係有料嘅艾力尼 沙利,或者冇料嘅So B,無一倖免!😌

我覺得唔可以怪晒c郎,sob,麥瓜
波係圓既,同日車仔都係靠門柱救左2次,一腳空門,一腳倒掛,我成日強調車仔應該輸4:1, 卡古同c7一樣癈,sob同杜嘈換人都係9唔搭8, kai同mount出黎都係柒多過like,捷維射果腳都唔係靚過greenwood好多,輸左場作客姐,下場都輸埋先出黎要生要死la🙄

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2021-10-17 02:00 PM 發表
蘇B排陣完全ON9, 完全唔會睇球員狀態而出場。
後防由左至右應該換晒其他人出場嘗試一下。
梳慢到跑唔到,一被突擊追唔到對方, 又經常HOLD波,被迫到危險地帶先把波搓後,害九隊友。
八千萬磅又係經常HOLD波及帶波出擊,但腳下功夫又無,又跑得慢,轉身又慢,被迫甩又係追唔到。
路夫又係慢,又無身位,爭波鑊鑊爭輸。
左閘用下巴西人或威廉仔,中堅拜利唔會差過八千萬磅,右閘可以用達洛治,有速度有腳下功夫 ...
啱啱相反,有牙朗有普帝有蜜瓜有So B,呢隊係我近年睇得最賞心悅目嘅曼聯,希望永續落去😍

引用:
原帖由 Mybloodisblues 於 2021-10-17 05:13 PM 發表
我覺得唔可以怪晒c郎,sob,麥瓜
波係圓既,同日車仔都係靠門柱救左2次,一腳空門,一腳倒掛,我成日強調車仔應該輸4:1, 卡古同c7一樣癈,sob同杜嘈換人都係9唔搭8, kai同mount出黎都係柒多過like,捷維射果腳都唔係靚過greenwood好多,輸左場作客姐,下場都輸埋先出黎要生要死la🙄
杜曹拎過歐聯冠軍
蘇B連歐霸都輸
級數差太遠

引用:
原帖由 louie186 於 2021-10-17 15:25 發表

我地不嬲都講緊輸波係全隊責任
係有條忍樣死都話唔係C朗問題
由祖記開始就瀨落艾歷尼,沙利,派路,sob度
係咁先激起公憤,仲唔知醜日日出黎吹奏,要屌唔該屌返條忍樣
但而家個問題係真係係SoB度!C朗未黎前有無認真睇過曼聯呢?之前季度都已經鬧緊SoB無任何tactics,就算贏波都鬧緊!無錯真係輸係全隊都有責任!但輸你地咪同果條友一樣,有乜問題都剩係C朗C朗!而家係成隊都打得西!

引用:
原帖由 alvinip 於 2021-10-17 05:28 PM 發表

但而家個問題係真係係SoB度!C朗未黎前有無認真睇過曼聯呢?之前季度都已經鬧緊SoB無任何tactics,就算贏波都鬧緊!無錯真係輸係全隊都有責任!但輸你地咪同果條友一樣,有乜問題都剩係C朗C朗!而家係成隊都打得西!
你同啲傻仔拗都無用,香討呢版啲傻仔唔係踩c朗就係美斯,日日最叻就係見人踢得差就抽水,識條撚睇波咩🤣

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-10-17 05:16 PM 發表

杜曹拎過歐聯冠軍
蘇B連歐霸都輸
級數差太遠
我覺得你咁講好唔公道,sob絕對做到一般領隊,杜曹係我心目中絕對係教練界千古一帝,需言用呢個名稱極有可能係吹大左,但係連續2界歐聯決賽,一次冠軍,上季既阿郎素,迪加,佐真奴,都係雪L到硬晒,一插即用之流,今季既龍虎切,巴克利,sarr,查路巴都係地底泥想掃唔掃之間之流,清早zuma,阿爸咸係何等正確,再1:0贏到賓仔,一路走來,係卡古獸進攻配搭上我仲有問號,我從來未試過咁細緻研究過任何一任領隊咁深,咁大發現,算我主觀,我覺得佢勁過癈sir,當年曼後期係好4424, 今日車都係比英超球證針對,搵杜曹同sob比,太L過過譽了😎

引用:
原帖由 Mybloodisblues 於 2021-10-17 05:45 PM 發表

我覺得你咁講好唔公道,sob絕對做到一般領隊,杜曹係我心目中絕對係教練界千古一帝,需言用呢個名稱極有可能係吹大左,但係連續2界歐聯決賽,一次冠軍,上季既阿郎素,迪加,佐真奴,都係雪L到硬晒,一插即用之流,今季既龍虎切,巴克利,sarr,查路巴都係地底泥想掃唔掃之間之流,清早zuma,阿爸咸係何等正確,再1:0贏到賓仔,一路走來,係卡古獸進攻配搭上我仲有問號,我從來未試過咁細緻研究過任何一任領隊 ...
杜曹就算正選錯都用臨場調動補救
但蘇B無,仲可能連錯邊度都未知

引用:
原帖由 alvinip 於 2021-10-17 05:28 PM 發表

蘇B出人換人都錯晒
球員點發揮到應有水平

進攻仲可以靠球員個人能力
但防守不可能的
不止So B 冇能力
係整個教練團隊都唔掂
麥堅拿同卡域克根本冇經驗

引用:
原帖由 alvinip 於 2021-10-17 02:33 PM 發表

迪基亞當場都diu鳩佢踢出底線!
迪迪仔最慘,已經救幾球靚波,都仲係要失4粒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]