• 瀏覽: 10,073
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
  曼聯2-4負於李斯特城。蘇斯克查(Ole Solskjaer)的執教能力又一次被質疑。

英國《曼徹斯特晚報》賽後狂批蘇斯克查。這家媒體認為蘇帥是曼聯目前最弱的一環了,他賽前沒有針對性的部署,而在臨場指揮以及換人,都沒有任何的辦法,他就這樣看著曼聯一步步陷入絕境。

曼聯紙面的實力比上季要強於不少,C.朗拿度(Cristiano Ronaldo)、華拉尼(Raphael Varane)、辛祖(Jadon Sancho)都是頂級的球員。但球隊沒有捏合成一個整體,球員各自為戰,防守與進攻的體系都沒有搭建完成。

臨場指揮更是蘇斯克查的弱點,他沒有很好的比賽閱讀能力。執教這樣一支豪門,光靠DNA是不行的,是需要很強的閱讀比賽的能力,但很遺憾蘇帥沒有。

再這麼下去,蘇斯克查下台只是時間的問題。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13689917/1/20211017

完全係蘇B問題

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
熱賣及精選
引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-10-17 11:19 AM 發表

曼聯2-4負於李斯特城。蘇斯克查(Ole Solskjaer)的執教能力又一次被質疑。

英國《曼徹斯特晚報》賽後狂批蘇斯克查。這家媒體認為蘇帥是曼聯目前最弱的一環了,他賽前沒有針對性的部署,而在臨場指揮以及換人,都沒有任何的辦法,他就這樣看著曼聯一步步陷入絕境。

曼聯紙面的實力比上季要強於不少,C.朗拿度(Cristiano Ronaldo)、華拉尼(Raphael Var ...
同意,so B一早應該將C7換出,無耐費sir同C7不答應!

你叫so B點做?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-10-17 11:21 AM 發表

同意,so B一早應該將C7換出,無耐費sir同C7不答應!

你叫so B點做?
睇完場波,
最大問題係C7 ?
C7 無表現係事實
但四球失波,直接令球隊輸波係邊個呢?

個個都係高薪世一,又有太上皇指指點點,呢D死貓只有硬食

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-10-17 11:21 AM 發表

你叫so B點做?
關C朗咩事,蘇B排陣戰術換人通通都係問題

贏就千古一帝
輸就領隊太廢
關朗朗乜事?就算一球都入唔到,就算浪費黃金機會,就算幫對手解圍,就算唔識指揮前線,就算唔幫手串連,就算唔壓制前場比人放手任攻,都一定唔係朗朗問題黎
哇,真正人不要臉則天下無敵

引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-10-17 11:31 AM 發表

睇完場波,
最大問題係C7 ?
C7 無表現係事實
但四球失波,直接令球隊輸波係邊個呢?
後場一次傳球,隊長馬古尼輕描淡寫地預備接應,不察對手前鋒伊恩拿祖已蓄勢待發,全速搶去腳下球。伊恩拿祖冷靜橫傳予禁區頂中路無人看管的泰利文斯,後者一記妙到毫巔的熨射收死曼聯門將迪基亞,紅魔被追成1:1,馬古尼確實責任最大。

戰至78分鐘,李斯特城一次角球攻勢,蘇恩古門前撞入,馬古尼被指「包越位」;82分鐘拉舒福特為曼聯扳平2:2,下一個攻勢負責看管華迪的馬古尼,不知何故看守對方中途突然放棄緊纏,讓華迪輕鬆起腳射入李斯特城3:2再度超前一球。補時1分鐘,馬古尼看管對方後備前鋒達卡不力,曼聯再失一球輸2:4完場。
4個失球,責任不能全放在馬古尼一人身上,惟確實全部跟他有關。事實上,馬古尼頂着8000萬英鎊身價加盟以來,表現一直未能令人信服,他的舊東家正好是李斯特城,難怪有曼聯球迷諷刺地說:「馬古尼今場交出4個助攻。」

蘇斯克查責任或更大
馬古尼的表現固然在水準以下,不過冒險派他落場的蘇斯克查責任或更大。由於小腿傷患,馬古尼已錯過曼聯對上兩場比賽,亦缺席英格蘭國家隊的比賽。另一中堅華拉尼仍在養傷,曼聯主帥蘇斯克查於是派馬古尼復任正選,「派哈利(馬古尼)落場是我的決定,他很努力復操,看來已經預備好了,也沒有任何不良反應,操練時狀態很弗。」
「他是我隊很重要的球員,他是隊長,他是領袖,我們想盡快將他帶回陣中,他對我們的作戰計劃影響力太大了。」他這一步棋,看似無可厚非,問題在於今仗李斯特城明顯想以快打慢,用速度逼出空位,馬古尼本身已經不快,從曼聯被扳平1:1那球,更可看見他被對手後發先至的力不從心,半場時蘇斯克查不單未作調整,換走明顯未有十足狀態的馬古尼,還讓他踢足全場,種下禍根。

引用:
原帖由 louie186 於 2021-10-17 11:42 AM 發表

贏就千古一帝
輸就領隊太廢
關朗朗乜事?就算一球都入唔到,就算浪費黃金機會,就算幫對手解圍,就算唔識指揮前線,就算唔幫手串連,就算唔壓制前場比人放手任攻,都一定唔係朗朗問題黎
哇,真正人不要臉則天下無敵
其實問題在於美斯

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-10-17 11:19 AM 發表

曼聯紙面的實力比上季要強於不少,C.朗拿度(Cristiano Ronaldo)、華拉尼(Raphael Var ...
你完全搞錯,問題唔係蘇B,而係費sir。
費sir雖然話就話退咗落嚟,但實質就成日影響球隊運作,基本上曼聯教練都係個擺設,背後咪又係費sir。曼聯都換咗好多個教練啦,仲有啲係好有名嘅添,咁又點呀,咪又係無實權囉。今日話蘇B執教能力有問題,之前咁多個咪又係咁,之後嘅相信都一樣。

引用:
原帖由 jcg3 於 2021-10-17 11:33 AM 發表

個個都係高薪世一,又有太上皇指指點點,呢D死貓只有硬食
C朗未黎曼聯,蘇B都已經係咁廢,佢淨係教過隊挪威球隊,坦白講如果佢唔係名宿,曼聯冇可能搵佢做教練

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-10-17 11:42 AM 發表

後場一次傳球,隊長馬古尼輕描淡寫地預備接應,不察對手前鋒伊恩拿祖已蓄勢待發,全速搶去腳下球。伊恩拿祖冷靜橫傳予禁區頂中路無人看管的泰利文斯,後者一記妙到毫巔的熨射收死曼聯門將迪基亞,紅魔被追成1:1,馬古尼確實責任最大。

戰至78分鐘,李斯特城一次角球攻勢,蘇恩古門前撞入,馬古尼被指「包越位」;82分鐘拉舒福特為曼聯扳平2:2,下一個攻勢負責看管華迪的馬古尼,不知何故看守對方中途突然 ...
第二球,你睇番,有哂時間清,根本唔洗輸角
甘都算,嗰角球包越位兼漏頂,on9 到震

引用:
原帖由 問世間 於 2021-10-17 11:44 AM 發表

其實問題在於美斯
原來如此

拜利真係差到爭唔贏冇態嘅麥龜亞?

Sob 輪換球員一定唔合格

魷魚遊戲,炒果隻

基斯坦奴去到邊
都會有豬教練豬隊友出現
功就基斯坦奴領
鑊就隊友教練孭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]