• 瀏覽: 3,631
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
洗手盤有好多呢d 霉菌,請問有咩方法可以去除?

附件

E53BEC82-94EB-4C37-8074-2C112AB3EA25.jpeg(15.64 KB)

2021-10-17 06:47 PM

熱賣及精選
漂白水+化妝海綿

引用:
原帖由 timlee673 於 2021-10-17 07:00 PM 發表

漂白水+化妝海綿
you are right

引用:
原帖由 timlee673 於 2021-10-17 07:00 PM 發表

漂白水+化妝海綿
呢個係最平方法,唔駛去買果啲幾十蚊一支專用去霉啫哩。

漂白水+廁紙(濕淋D)噏一晚

去日本城買支花王除毛噴泡劑就可以

引用:
原帖由 norman001 於 2021-10-17 06:47 PM 發表

洗手盤有好多呢d 霉菌,請問有咩方法可以去除?
好簡單!用廁紙濕漂白水(不開稀),大約放一晚,早上用水清洗即可。

漂白水冇走雞

用界刀界走舊膠,買支十五蚊玻璃膠,即上去,用手指紋一紋就新一樣,唔使十分鐘

保持乾爽

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2021-10-18 06:07 AM 發表

呢個係最平方法,唔駛去買果啲幾十蚊一支專用去霉啫哩。
請問漂水會唔會那到枱面和磁磚甩色?

引用:
原帖由 天天回收的樓盤 於 2021-10-18 12:39 PM 發表

我之前買左呢隻3m 除霉劑

3M魔利 除霉劑 | 3M 香港

發覺只可以除6成左右, 就算噴完之後等兩個鐘, 好似無乜分別

咁我明天買花王除毛噴泡劑試下先

引用:
原帖由 norman001 於 2021-11-1 09:38 PM 發表

我之前買左呢隻3m 除霉劑

3M魔利 除霉劑 | 3M 香港

發覺只可以除6成左右, 就算噴完之後等兩個鐘, 好似無乜分別

咁我明天買花王除毛噴泡劑試下先
霉菌已經食得好深,要剷走D膠重吱至可以澈底。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-11-1 10:14 PM 發表

霉菌已經食得好深,要剷走D膠重吱至可以澈底。
咩漂白水, 除霉啫哩我都試過, 膠面既霉可以除, 但d霉係會在走入玻璃膠底....除唔到
我已經投左降, 只能每年界走舊膠重新唧一次

文兄有冇特強防霉玻璃膠介紹?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]