• 瀏覽: 305
  • 回覆: 1
[隱藏]
我本身無宗教信仰, 2020年, 右眼出現重影, 去睇過眼科醫生及視光診所, 建議我去睇腦科, 懷疑;腦神經出現問題, 照完MRI 一切正常, 再轉介去內分泌科, 經過5次驗血, 終找出病因, 確診患了重症肌無力症。

之後3個月, 病情急轉直下, 呼吸困難, 氣促, 令我無法入睡, 手腳無力, 手掌舉不起, 下肢乏力, 連咀嚼都有困難,  入了3次醫院, 醫生話已去到中至嚴重級別, 無法工作。  當時感到身心疲累, 姐姐建議搵風水師睇下會否因屋苑對面正是建築地盤影響左, 於是在姐夫親戚介紹下找了一位風水師, 姐夫跟他在電話講了我的住址後, 他突然話唔會過來(實際瞞住我, 跟我媽媽約好了時間上來), 原來風水師除了識睇風水, 仲是一位識驗邪的法師, 他來到我家, 說有3隻X早於我們住在這裡, 最終在法師建議下, 燒了百解, 再拿家中的觀音像去開光。

好記得當日病情好差, 好辛苦, 多次想放棄去觀音廟, 最後由細佬駕車車我去左紅磡觀音廟參拜及為神像開光。我祈求觀音娘娘保祐個病可以早日好番, 並答應如我能恢復工作能力, 一如以往可返工, 我便介吃牛肉。

好神奇!! 我去之前, 連行幾步,講句說話都好辛苦, 參拜完出來, 我無咁氣促, 仲可跟弟弟傾計兼買外賣才回家。2 日後去醫院覆診, 醫生都好驚訝, 話臨床表現好左好多。之後每天在家都會向觀音像參拜,並經常默六字大明咒。有次我同觀音娘娘講, 如果下次去醫院抽血, 醫生話身體無晒那致病的抗體便好了, 怎料覆診時, 醫生真的說驗血結果沒有抗體, 連其他檢查都正常, 醫生仲問我當日是那位醫生幫我做檢查, 懷疑我是否真的患上重症肌無力, 仲寫紙要我重新做多次檢查。

病發至今1年, 病情好了8成, 可如常工作了, 我深信是得到觀音娘娘庇佑, 所以從此介吃牛肉。每隔一陣, 都會去觀音廟參拜, 答謝觀音娘娘。
只要您誠心祈求, 觀音娘娘一定會幫到您的!!



熱賣及精選
引用:
原帖由 onon@2021 於 2021-10-17 11:37 PM 發表

我本身無宗教信仰, 2020年, 右眼出現重影, 去睇過眼科醫生及視光診所, 建議我去睇腦科, 懷疑;腦神經出現問題, 照完MRI 一切正常, 再轉介去內分泌科, 經過5次驗血, 終找出病因, 確診患了重症肌無力症。

之後3個月, 病情急轉直下, 呼吸困難, 氣促, 令我無法入睡, 手腳無力, 手掌舉不起, 下肢乏力, 連咀嚼都有困難,  入了3次醫院, 醫生話已去到中至嚴重級別, 無法工作 ...
我佛慈悲🙏🏻,只要誠心地叩拜觀音,萬事則靈!
發訶耨多羅三藐三菩提心,彈指間發心皈依觀音菩薩。
南無大慈大悲觀世音菩薩🙏🏻

[ 本帖最後由 天割之門 於 2021-10-18 11:10 PM 編輯 ]



[按此隱藏 Google 建議的相符內容]