• 瀏覽: 7,080
  • 回覆: 67
  • 追帖: 1
  據《曼晚》消息曼聯在週六2-4不敵李斯特城,蘇斯克查的壓力在最近球隊糟糕的狀態下開始增加。

前場壓迫是上季曼聯比賽的關鍵點,而據而據FBRef分析數據表現,曼聯今季開始時的壓迫數據比上個賽季有所下降,上季曼聯全隊球員平均每90分鐘提供132.7的壓迫,但今季這一數字降低至117.3。

C.朗拿度有可能是這項數據降低的原因之一,因為C.朗拿度上季在祖雲達斯便是如此,平均每90分鐘提供6.75的壓迫,而卡雲尼上季在曼聯則是每90分鐘13.7的壓迫,比C.朗拿度的兩倍還多。儘管卡雲尼目前在曼聯是一個後備的角色,他的場均提供壓迫值仍然是每90分鐘8.18,而C.朗拿度則是2.65。
  該文章還指出,C.朗拿度可能會進很多球,但他這種在場上的態度給曼聯帶來了很大麻煩。C.朗拿度必須要為球隊狀態的下滑負一定責任,蘇斯克查急需找到方法阻止球隊再這樣散漫下去。

(小能)

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13692227/6/20211018

阿朗真係好勁,咁快可以帶出曼聯咁多問題。

熱賣及精選
掃地個阿嬸都知,得朗迷唔知.....

P.S.: CHING你個POST D字有D變左亂碼....

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-10-18 09:26 AM 發表

P.S.: CHING你個POST D字有D變左亂碼....
Ching我手機改唔到,試過改完又係咁

一陣幫你

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-10-18 09:36 AM 發表

一陣幫你
搞掂,而家冇左亂碼

回正題,牙朗一返曼聯又散步,累人不淺

朗球王係來入波,唔係來MARK人!

卡雲尼壓迫值每90分鐘8.18,而C.朗拿度則是2.65。

根本無得比,最搞笑係朗迷成日串美斯散步,但數據反映阿朗先係真正散步帝....

朗球王係來擦數據的,不是來贏波

散步門口等餵朗, 移動 5.95km, 練到全身肌肉, 但落場變阿伯踢波

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-10-18 09:24 AM 發表

據《曼晚》消息曼聯在週六2-4不敵李斯特城,蘇斯克查的壓力在最近球隊糟糕的狀態下開始增加。

前場壓迫是上季曼聯比賽的關鍵點,而據而據FBRef分析數據表現,曼聯今季開始時的壓迫數據比上個賽季有所下降,上季曼聯全隊球員平均每90分鐘提供132.7的壓迫,但今季這一數字降低至117.3。

C.朗拿度有可能是這項數據降低的原因之一,因為C.朗拿度上季在祖雲達斯便是如此,平均每90分鐘提供 ...
人哋係千股一帝,就算浪射唔逼搶冇助攻都唔會踢後備,曼聯註定要踢少一人!😌

壓迫每場2.65次,跑動少過守門員,射門近三場1次射正。但呀朗繼續自我感覺良好,要求場場正選。

冇野好比比到"壓迫值"
英超官網根本冇呢個統計

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-10-18 09:26 AM 發表

羅友個個都活在過去,點知道現代足球前鋒都要壓迫人咩,成日以為90分鐘用14秒跑80米沖廁1次就以為天下無敵🙄

基斯坦奴拖累完祖記
再拖累曼聯
早日返鄉下葡萄牙繼續刷數據啦

引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2021-10-18 10:12 AM 發表

羅友個個都活在過去,點知道現代足球前鋒都要壓迫人咩,成日以為90分鐘用14秒跑80米沖廁1次就以為天下無敵🙄
我又唔係咁睇,好似美斯咁都唔會做太多防守工作......但點解朗迷淨係針對美斯唔回防,但對阿朗散步視若無睹?一直誤導其他人,以為阿朗跑動好多好勤力,又吹到有鬥心果D......但事實係相反,阿朗不但無回防,而且輸波一樣頭耷耷,講咩永不放棄?完全睇唔出羅.....

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]