• 瀏覽: 2,257
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
今朝見一架貨灣,好似舞龍咁樣行。師傅都有好大責任。
進入香討影片區

精選汽車
可能真係第一次開車。

引用:
原帖由 ESEX 於 2021-10-20 08:22 發表

可能真係第一次開車。
總之見到都俾佢嚇餐,好似舞龍一樣。

行人小心

初學者成日只望實車頭前1尺位置.

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-10-20 08:49 發表

行人小心
見到呢啲舞龍嘅學仔,係所有人都要小心。

我睇唔到無龍

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-20 09:27 發表

樓主,我想問,有幾舞龍呢?只係開車慢了少少吧,你expect一個學神,一開車就好順咁去?同埋你expect佢開50?到佢開50你又話佢身為學神開咁快做乜啦!

香港人一D同情心都無!X你老X!
首先你講嘢就要識得去尊重別人!講粗口係人都識啦。呢架車係舞籠噉樣,所以先至俾人拍低。拍攝嗰陣時經已遲左,之前係舞龍一樣。

引用:
原帖由 kong99 於 2021-10-20 09:35 發表

我睇唔到無龍
因為呢段片已經遲咗拍攝,嗰段路條路開始收窄。

任何學神最初上車,一定唔習慣心驚膽跳。但係師傅開車之前,有責任話畀個學仔聽,架車點樣操作。而家嘅貨van大部分都係自動波,比油煞車就係咁簡單。 東院道呢一條咁嘅細路,佢都可以左右搖擺。相信佢之前入呢段支路,個擺動會更加大。 如果個學神影響咗其他道路者,( 無需要發生任何交通意外) 一樣會畀警方,告埋個師傅不小心駕駛。

引用:
原帖由 A1000 於 2021-10-20 09:50 AM 發表

首先你講嘢就要識得去尊重別人!講粗口係人都識啦。呢架車係舞籠噉樣,所以先至俾人拍低。拍攝嗰陣時經已遲左,之前係舞龍一樣。
無片無真相,你不如話佢之前係由右邊條大路剷入來?

無片,你講乜都得啦!

呢個係必經階段. 忽左忽右係因為望得唔夠遠, 同埋未掌握到軚盤操控感. 

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-20 10:25 AM 發表

無片無真相,你不如話佢之前係由右邊條大路剷入來?

無片,你講乜都得啦!
有片也未心是真相。

舞龍就唔講得,但無膽就一定

冇乜特別喎 咁都講一餐 無9聊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]